Vijesti / Ostalo

vremenska prognoza

Nakon vikend osvježenja, prognostičari za početak lipnja najavljuju prvi ozbiljniji toplinski val

Nakon vikend osvježenja, prognostičari za početak lipnja najavljuju prvi ozbiljniji toplinski val
Dubravka Petrić/PIXSELL

Temperature zraka s prvi mdaniam lipnja porast će iznad prosjeka i za više od 10 stupnjeva Celzijevih pa prijete i meteorološki ekstremi

Nakon nekoliko dana izrazito toplih, ali i nestabilne srijede koja je donijela nevrijeme s tučom, Hrvatsku u idućim danima čekaju dvije vrlo drastične promjene vremena.  Danas se nastavlja iznadprosječna toplina, primjerenija kraju lipnja, ali to je samo predah pred nešto dugotrajniju promjenu koja stiže sa sjevera kontinenta i donosi osjetno hladniji zrak u danima vikenda, kaže u vremenskoj prognozi RTL-a meteorolog Dorian Ribarić.

Današnji dan na istoku zemlje bit će većinom sunčan uz najvišu dnevnu temperaturu do 30 stupnjeva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kasno navečer sa sjeverozapada u Hrvatsku stiže jače naoblačenje s češćom i izraženijom kišom, najprije na krajnjem sjeveru zemlje, a zatim u noći na subotu i u ostatku unutrašnjosti.

Glavnina oborina u našim krajeviam trebala bi pasti tijekom subote, a osim kiše past će i temperatura koja za vikend neće prelaziti dnevni maksimum od 21 stupnja.

Prestanak oborina i smanjenje naoblake očekuje se tijekom prazničkog ponedjeljka, a stabilizacija vremena tek od utorka, kada će temperatura ponovno osjetnije porasti.

Izvor: Istramet

Prvi dani lipnja bit će vrući. Jako vrući. Prema trenutnim prognoza norveških metereologa do idućeg vikenda temperatura bi trebala narasti do čak 34 Clezijevaca! Bit će to prvi ozbiljni toplinski val i to odmah na početku klimatološkog ljeta.

Temperature zraka porast će iznad prosjeka i za više od 10 stupnjeva Celzijevih pa prijete i meteorološki ekstremi, ali moguće je da se takva prognoza u međuvremenu ublaži.

Izvor: yr.no


Izdvojeno

Reci što misliš!