Vijesti / Ostalo

obrat

HZZO će ipak pokriti troškove zahvata Mireli Čavajda u Sloveniji

HZZO će ipak pokriti troškove zahvata Mireli Čavajda u Sloveniji
RTL

Iz HZZO-a tvrde da će boravak u bolnici biti pokriven iz "sredstava zdravstvenog osiguranja u skladu s odredbama koje reguliraju financiranje troškova liječenja i medicinskih zahvata hrvatskih zdravstvenih osiguranika u inozemstvu"

Nakon što je jutros objavljena informacija kako Hrvatski za zavod za zdravstveno osiguranje neće podmiriti troškove prekida trudnoće u inozemstvu, stižu nove vijesti.

"Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odobrio je trudnici Mireli Čavajda pokrivanje troškova obavljanja medicinskog zahvata prekida trudnoće u Ginekološkoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Ljubljani", kažu iz HZZO-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz HZZO-a tvrde da će boravak u bolnici biti pokriven iz "sredstava zdravstvenog osiguranja u skladu s odredbama koje reguliraju financiranje troškova liječenja i medicinskih zahvata hrvatskih zdravstvenih osiguranika u inozemstvu".

Jutarnji list neslužbeno doznaje da hrvatski liječnici, iako odbijaju napraviti zakonom zajamčen zahvat, odbijaju to i izrijekom napisati, te da su bolnice HZZO-u poslale dopise da je Čavajdi struka ponudila potrebni zahvat, a to je - inducirani porod.

Mirela Čavajda
otvorila dušu za rtl Njezin nerođeni sin ima tumor i nema šanse za normalan život. Hrvatska joj ne da prekid trudnoće

Budući da Čavajda ne želi porod nego prekid trudnoće, to, naveli su, po HZZO-u znači da je odbila zdravstvenu uslugu u Hrvatskoj, pa je krajnje dvojbeno ima li HZZO legalnu podlogu da joj odobri zahvat u Sloveniji.


Izdvojeno

Reci što misliš!