Vijesti / Ostalo

šef stožera o trenutnoj situaciji

Božinović: ''Stanje nije dobro. Nove mjere od 1. do 15. travnja, a možda ih i ranije budemo mijenjali''

Ne bismo htjeli s nekim mjerama ići predaleko u odnosu na neke lokalne stožere koji su se potrudili, rekao je Božinović

Čelnik Nacionalnog Stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za medije govorio je o mogućim novim mjerama koje će se donijeti zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj, pišu Vijesti.hr.

"Mjere koje postoje, čak i u ovom trenutku, su vrlo ozbiljne mjere. O njihovoj primjeni se može razgovarati, koliko je ona na toj razini ozbiljnosti. Ne možemo biti zadovoljni sa situacijom jer brojevi rastu", kazao je Božinović i dodao da u četvrtak trebaju stupiti na snagu nove mjere jer istječe aktualna nacionalna odluka. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Razmotrit ćemo sve te mjere na nacionalnoj razini i donijeti odluku koja će vjerojatno vrijediti do sredine travnja. No, s obzirom na situaciju, stalno ćemo pratiti razvoj epidemije. Ako se zatim pokaže potreba i mjere koje se donesu 1. travnja ne znači da se ne mogu mijenjati i prije isteka roka do 15. travnja. Sve će ovisiti kako će se stvar s koronavirusom razvijati u narednim danima", kazao je Božinović.

Govorio je i o aktivnostima lokalnih stožera. 

"Kod lokalnih stožera imamo šaroliku situaciju. Neki su vrlo aktivni i posvećeni u potpunosti ostvarenju cilja, a s druge strane ne vidimo da je taj entuzijazam prisutan baš kod svih stožera. I o tome ćemo morati voditi računa. Ne bismo htjeli s nekim mjerama ići predaleko u odnosu na neke stožere koji su se potrudili s prijedlozima koje je nacionalni stožer uglavnom prihvaća, i moguće je da oni u ovom trenutku ili prije ostalih budu došli u situaciju da im se brojke poboljšavaju pa ne bi bilo oportuno njih kažnjavati. Ne kažem da je to danas, ali to se može dogoditi kroz tjedan ili dva", kazao je. 

"Više nikome nije tajna kako se ovaj virus širi. Nije tajna niti kako se i kakvim mjerama može zaustaviti ili usporiti njegovo širenje. Ako se svi posvetimo tome, a trebali bi na svim razinama, onda ćemo imati bolju situaciju", kazao je Božinović te dodao da se i na lokalnoj razini može sačuvati dobra epidemiološka situacija i da onda ne bi bilo pošteno takvim sredinama uvoditi strože nacionalne mjere. 


Izdvojeno

Reci što misliš!