Vijesti / Ostalo

Neke su skroz zatvorene

Morate putovati? Evo u koje zemlje je ulaz slobodan, a u koje zabranjen

Za većinu zemalja ipak je potrebno napraviti PCR test

Ideja slobodne i otvorene Europe je zbog korone na suspenziji. Mnoge države za ulazak u njihov teritorij nametnule su stroga pravila no, postoje i one gdje se još uvijek može putovati i to bez PCR testa na virus.

Putovati se mora, a pravila su različita, ovise od zemlje do zemlje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Austriju se može s PCR testom, ali to vrijedi samo za neke županije. Italija je za Hrvate otvorena, ali ako ste hrvatski državljanin koji dolazi iz primjerice Španjolske ili Francuske onda morate imati PCR test.

Specifično je za Njemačku gdje se prvo ide pet dana u izolaciju te se peti dan napravi PCR test. Mađarska je skroz zatvorena i u njoj trenutno nema mjesta za strane državljane. 

Za Švicarsku je ulazak u zemlju neograničen, ali imaju sistem incidencije u kojem se gleda koliko ima zaraženih na 100.000 stanovnika u periodu od 14 dana. U Belgiju se također može neograničeno, ali je potrebno popuniti svojevrstan formular koji sadržava pitanja poput onih o higijenskim navikama i stavovima.

Za Srbiju treba PCR test. U BiH se može neograničeno, ali je pri povratku u Hrvatsku potrebno napraviti PCR test. Granice s Crnom Gorom su u potpunosti otvorene, a za ulazak i izlazak iz Slovenije potreban je PCR test. 

Kada je riječ o pristupu Hrvatskoj više kriterij nije državljanstvo, već otkud se dolazi. 


Izdvojeno

Reci što misliš!