Vijesti / Ostalo

da ne povjeruješ

Nazvali je ''iz banke'' da ostavi novac na ogradi radi provjere pa ga ukrali

Nazvali je ''iz banke'' da ostavi novac na ogradi radi provjere pa ga ukrali
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj ostavite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne ostavljajte joj novac

Policijska uprava požeško-slavonska je izvijestila kako je u ponedjeljak 54-godišnjakinja s područja Lipika prijavila da ju je 5. studenoga putem telefona kontaktirala nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica banke.

Navodna bankarica joj je kazala da provjeravaju novčanice te da zbog trenutne epidemiološke situacije ne bi trebale imati kontakt već da novac ostavi na ogradi te će joj on biti vraćen u roku od 48 sati nakon provedene kontrole, priopćila je Policijska uprava požeško-slavonska.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Žena ju je poslušala te je prema naputku ostavila veći novčani iznos. Budući da ju nakon toga nije nitko kontaktirao, a na telefon koji je nepoznata ženska osoba ostavila se nitko ne javlja smatra se prevarenom. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične prijevare i novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj ostavite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne ostavljajte joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Izdvojeno

Reci što misliš!