Vijesti / Ostalo

presica nacionalnog stožera civilne zaštite

24 novih slučajeva koronavirusa, ukupno 442. Dobra vijest da je 22 pacijenata izliječeno

24 novih slučajeva koronavirusa, ukupno 442. Dobra vijest da je 22 pacijenata izliječeno
Marko Lukunic/POOL/PIXSELL

Capak je potvrdio je da je patološki nalaz umrle osobe iz Istre pokazao da je osoba umrla od koronavirusa

U Zagrebu je na Nacionalni stožer civilne zaštite objavio najnovije podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

"U ovom trenu imamo 442 slučajeva, 24 više od jutros, što je 60 ukupno u zadnjih 24 sata, to znači da nam se broj ne povećava. U subotu smo imali 87 novih slučajeva, ali nakon toga taj broj pada. To daje nadu da će naš rast slučajeva biti više položen nego uspravan", rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

22 osobe su izlječene od virusa. Na respiratoru je još uvijek desetero ljudi, a jednom od njih stanje je pogoršano, rekla je  dr. Alemka Markotić.

Capak je potvrdio je da je patološki nalaz umrle osobe iz Istre pokazao da je osoba umrla od koronavirusa.

Capak se osvrnuo i na žarište virusa u osječkom KBC-u.

"Ministar Beroš trenutno se nalazi u Osijeku. Županijski Zavod za javno zdravstvo odredio je posebnog epidemiologa koji će se trajno baviti sa situacijom u bolnici. U ovom trenu što vam mogu reći je da se radi intezivna epidemiološka obrada i da ćemo uskoro znati koji je broj liječnika bio u kontaktu s oboljelima koji neće moći naravno nastaviti raditi nego će morati ići u samoizolaciju" rekao je Capak i dodao da ne vjeruje da se radi o tolikom broju liječnika koji bi ugrozio rad bolnice.

beroš
došao ujediniti sve snage Vili Beroš o stanju u osječkom KBC: "Došlo je do proboja virusa u bolnički sustav, ali tako je to u ratu"

Markotić je kazala kako Sumamed ne može djelovati na virus, no može djelovati na naš imunološki sustav jer smiruje upalu.

"Nema potrebe da se ide iracionalno sa sumamedom. On ne može djelovati na virus, ali može djelovati na imunološki sustav tako da smiruje upalu. Tu treba biti pametan i ne treba istrčavati s tim lijekom. Istraživanja pokazuju da virus u nekoliko prvih dana utišava naš imunološki sustav. Kada bismo išli davati sumamed morali bismo imati studiju da bismo vidjeli da on ne može naštetiti", kazala je Markotić.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!