Vijesti / Osijek

slavičekov prolaz

Potpuno obnovljena ulica koja spaja Gundulićevu i Hrvatske Republike

Potpuno obnovljena ulica koja spaja Gundulićevu i Hrvatske Republike
Osijek.hr

Obnovljen Prolaz Ante Slavičeka u središtu grada. Gradonačelnik Radić najavio obnovu glavne tržnice, Trga Ante Starčevića i Hrvatskog narodnog kazališta

U Prolazu Ante Slavičeka završeni su radovi na obnovi ceste od križanja s Ulicom Hrvatske Republike do križanja s Ulicom Ivana Gundulića u dužini od oko 220 metara. Radove je u petak obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić te izvijestio da je riječ o investiciji vrijednoj 70 tisuća eura, a radove je izvela gradska tvrtka Unikom. 

"U Gradskoj četvrti Gornji grad izdvajamo puno veća sredstva nego u trenutku kada sam postao gradonačelnik Osijeka. Na ovom području u tijeku su dva mega projekta, a to je modernizacija tramvajske infrastrukture i Projekt Osijek 4. Govorimo o vodoopskrbi i kanalizaciji, vrijednost tih radova je čak 50 milijuna eura. Kada govorimo o modernizaciji tramvajske infrastrukture, osim novih tračnica, radimo i novi nogostup, kolnik, ali i nova parkirališna mjesta. Do kraja godine na potezu Europske avenije, od Kapucinske ulice do Vijenca Ivana Meštrovića, ispod ”četverolista”, bit će skroz novi asfalt na cesti", izvijestio je gradonačelnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Početkom ožujka napravili smo i nogostup kod dječjeg parka Legos na Gornjodravskoj obali. Također, idemo u nadogradnju dječjeg vrtića Latica. Vrijednost tih radova je 930 tisuća eura i djeca će od rujna ove godine biti u obnovljenom vrtiću. U Gradskoj četvrti Gornji grad imamo i energetsku obnovu Gradske i sveučilišne knjižnice, vrijednost radova je 1,3 milijuna eura, 100 posto financirano sredstvima Ministarstva kulture", dodao je.

Gradonačelnik je napomenuo i da je Grad Osijek povukao najveći iznos sredstava za energetsku obnovu zgrada koja su kulturna dobra te da je kroz ITU mehanizam na raspolaganju rekordnih 55 milijuna eura, što uključuje i velike projekte u Gornjem gradu, poput rekonstrukcije glavne tržnice, Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Trga Ante Starčevića.

Igor Pandžić, direktor gradske tvrtke Unikom, objasnio je da su radovi u Slavičekovom prolazu obuhvatili i 11 poklopaca revizionih okana te 15 slivničkih rešetki, kao i horizontalnu signalizaciju, a trajali su oko 20 dana.


Izdvojeno

Reci što misliš!