Vijesti / Osijek

Eco City LegOS

Zdena Metalac, Janko Organko, Teta Plastika, Teglica Verica, Mirko Papirko posjetili Centar Ivan Štark

Zdena Metalac, Janko Organko, Teta Plastika, Teglica Verica, Mirko Papirko posjetili Centar Ivan Štark
Unikom Facebook

U suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Unikom je započeo i provedbu edukativnih radionica u svim osnovnim školama grada Osijeka

Osječka gradska komunalna tvrtka Unikom i dalje provodi svoj projekt Eco City LegOS. Ovoga tjedna održali su prezentaciju projekta u Centru za odgoj i obrazovanje ''Ivan Štark'' Osijek.

Kampanja ima svoj univerzalni dizajn; likovi Zdena Metalac, Janko Organko, Teta Plastika, Teglica Verica, Mirko Papirko iz slikovnice Forastična slikootpadnica autorice Ines Novak i ilustratorice Nikoline Dinješ, koji predstavljaju određenu vrstu otpada i na jednostavan način prenose poruke kako odvajati otpad u kućanstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Unikom je započeo i provedbu edukativnih radionica u svim osnovnim školama grada Osijeka kako bi se učenici prvih razreda uz Eco City LegOS-e na zabavan i interaktivan način upoznali s važnošću odvojenog sakupljanja otpada na mjestu njegova nastanka, pravilnog postupanja s otpadom te o vrijednosti otpada kao sirovine i mogućnostima njegove daljnje obrade, a sve u svrhu smanjenja otpada na odlagalištu.

Edukativne radionice osmislile su dr. sc. Ana Popović, prof. dr.sc Irella Bogut i red. prof. art. Mira Perić s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, a izvode ih studentice druge godine prediplomskog studija Ranog predškolskog odgoja i obrazovanja.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!