Vijesti / Osijek

šteta 59 tisuća eura

Zbog "muljanja" s polovnim automobilima, DORH podigao optužnicu protiv Osječanina

Zbog
Jurica Galoic/PIXSELL

U periodu nešto dužem od godinu dana, ovaj 47-godišnjak krivotvorio je isprave i oštetio trgovačko društvo

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1976.) zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju o to zbog kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

"Okrivljenog 47-godišnjaka tereti se da je od 6. veljače 2018. do 29. kolovoza 2019., u Osijeku, kao član uprave trgovačkoga društva iz Osijeka, postupio u nakani da si pribavi veću imovinsku korist na štetu navedenoga društva, iako svjestan da je na temelju čl. 430. u svezi s čl. 252. Zakona o trgovačkim društvima dužan poslove društva voditi s pozornošću urednoga i savjesnoga gospodarstvenika. Tereti ga se da je prigodom prodaje osobnih automobila, u vlasništvu društva, većem broju kupaca, izdavao račune u ime spomenutoga društva u kojima je neistinito navodio da su kupoprodajne cijene automobila niže od onih po kojima su stvarno prodani, a potom je, primivši od kupaca novac u gotovini, uplaćivao na račun društva samo iznose navedene u računima, dok je ostatak novca u gotovini zadržavao za sebe. Tereti ga se i da je od pojedinih kupaca, na ime dijela kupoprodajne cijene, u ime društva preuzimao vozila kupaca, a potom je, ne evidentiravši ih kao vlasništvo društva, prodavao drugim osobama i novac od njihove prodaje zadržavao za sebe", navodi DORH.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Okrivljenog 47-godišnjaka se tereti da je time oštetio trgovačko društvo iz Osijeka za ukupni iznos od 405.782,49 kuna, u protuvrijednosti od 53.856,59 eura.


Izdvojeno

Reci što misliš!