Vijesti / Osijek

opasna vožnja

Osječki trojac s kormilarom na električnom romobilu

Osječki trojac s kormilarom na električnom romobilu
Screenshot

Opasna vožnja četvorice mladića na električnom romobilu preko osječkog korza

Električni romobili posljednjih godina postali su jako popularni u gradu na Dravi, a njihovoj popularnosti doprinio je i Bolt uvođenjem svojh romobila koji se mogu rentati.

No, oni nikako nisu zamišljeni da se na njima vozi više od jedne osobe, a kamoli četiri kao primjer koji možete vidjeti na snimci s osječkog korza. Kao da vožnja romobila brzinom od 25 kilometara na sat po pješačkoj zoni već nije dovoljno opasna..

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prošle godine krenulo se u izmejne i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima bi se napokon reguliralo korištenje električnih romobila.

Ukoliko vam se video na učitava, otvorite ovu stranicu u svom internet pregledniku ili pogledajte video direktno na Instagramu.

Izmjenama i dopunama definira se da u "pomoćna pješačka sredstva" spadaju romobili bez motornog ili električnog pogona, koturaljke, role i sl, a u "osobna prijevozna sredstva" spadaju, pak, vozila koja nisu razvrstana ni u jednu kategoriju vozila - monocikli s motornim ili električnim pogonom, segwayi, howerboardi, romobili s motornim ili električnim pogonom i sl.

Osijek na +38°C
električni romobili konačno će biti ozakonjeni Stižu nova pravila za e-romobile: Neki od njih morat će na registraciju, a uvode se i kazne

Izmjenama Zakona uređeno je njihovo sudjelovanje u prometu na cestama te će vozači "osobnih prijevoznih sredstava" biti dužni kretati se biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom u smjeru kretanja, a u slučajevima da biciklistička staza ili traka ne postoje, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog prometa pod uvjetom da vode računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu, što će vjerojatno biti ograničeno brzion od 5 km/h.


Izdvojeno

Reci što misliš!