Vijesti / Osijek

gorjela plastika

Vatrogasci objavili detalje velikog požara u Osijeku, na gašenje potrošili 50 tisuća litara vode

Vatrogasci objavili detalje velikog požara u Osijeku, na gašenje potrošili 50 tisuća litara vode

Požar na pustari Šeper nadomak Osijeka bio je vidljiv iz cijelog grada

Operativno dežurstvo JVP Grada Osijeka u nedjelju nešto prije 18 sati primilo je dojavu da nešto gori, a na intervenciju je upućeno jedno vatrogasno vozilo i 6 vatrogasaca, a nakon što su stigli na lokaciju, vatrogasci su odmah pozvali i pojačanje.

"Na mjestu intervencije zatekli smo požar na otvorenom prostoru u razbuktaloj fazi,gorivi materijal su bile prešane bale pvc folije,kartona i papira.

gori plastika Crni dim nad Osijekom: Vatrogasci se bore s velikom vatrom

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Temperatura isijavanja bila je iznimno velika te smo požar krenuli gasiti vodom s dva C mlaza frontalno, a dolaskom autocisterne 1 požar smo nastavili gasiti s desne strane vodom s dva prijenosna monitora, kako bi spriječili daljnje širenje na ostale bale koje nisu bile zahvaćene požarom", rekli su nam iz JPVP Osijek.

Pokušavajući otvoriti hidrant pukao je ABC ključ, a vatrogasci su ustanovili kako je hidrantska mreža potpuno van funkcije pa su podignute i snage DVD Donji i Gornji grad kao i dodatna vozila za gašenje pjenom.

"Pošto što smo uspješno smanjili temperaturu i intezitet požara, požar smo nastavili gasiti pjenom pomoću FOM PRO sustava za dobivane pjene s dva mlaza što se pokazalo iznimno učinkovito.

Prostor zahvaćen požarom cijeli smo u više navrata prekrili pjenom i na taj način smanjili potrošnju vode i potrebnih snaga na požaru", dodali su vatrogasci.

U požaru je uništeno oko 170 bala pvc folije, 150 bala kartona, 20 jumbo vreća, oko 5  tona bijelog papira i Pall box 8 komada, a na intervenciji su vatrogasci između ostalog oko 50 000 litara vode na površini od oko 300 m2, a uzrok požara zasad nije poznat.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!