Vijesti / Osijek

četvero osoba uhićeno

Pogledajte snimke privođenja sudaca u Osijeku: Prekrili lica maskama i naočalama

U Osijeku su u srijedu rano ujutro uhićeni suci koje je bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić prozvao za korupciju. Pogledajte video

Iz kuće su prvo izašla dvojica istražitelja u civilu, punih ruku dokumenata, a za njima i službenik u uniformi policije.

Dokumente su spremali u prtljažnik automobila parkiranog ispred kuće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi su bili sa zaštitnim maskama na licu, zbog epidemioloških razloga, ali je zaštita poslužila i mimo toga.

Nekoliko trenutaka poslije iz kuće su izašla još četvorica muškaraca; prvi još jedan policijski službenik, ona dvojica straga očito službenici u sklopu postupanja ili istrage, ali u civilu, a drugi…

S tamnim naočalama, maskom na licu i kapom na glavi hodao je sudac Županijskog suda u Osijeku Darko Krušlin, kojega je Zdravko Mamić u postupku u kojem je on sam proglašen krivim za kriminalna djela u iznosu od 116 milijuna kuna, optužio za uzimanje mita.

darko krušlin
akcija policije u osijeku USKOK potvrdio: Uhićena trojica sudaca povezanih s Mamićem i poduzetnik Drago Tadić

Dok ga je policajac pratio u službeni kombi, začulo se zapomaganje očajnog ženskog glasa:

"Jao! Jaooo!"

Scena sljedeća.

Krušlinov kolega sudac Zvonko Vekić kroz staklena vrata u pratnji vrlo sličnog sastava kao u prethodnom slučaju, prošao je ubranim hodom preko unutarnjeg dvorišta između zgrada do drugih staklenih vrata. Kad se vraćao, i on je imao tamne naočale, masku, a policajac ga je s još pokojim kolegom otpratio do službenog vozila.

Jutros je u akciji Policije i USKOK-a uhićen i treći sudac, Ante Kvesić. Njih je Mamić, inače osuđen, ali u bijegu u Bosni i Hercegovini, javno prokazao za uzimanje mita objavivši fotografije njihovih privatnih druženja u vrijeme dok mu se sudilo za izvlačenje novca iz Dinama na Županijskom sudu u Osijeku. 

Istražitelji su obavili pretres domova još nekih osoba koje su s njima povezane, primjerice prijateljice suca Zvonka Vekića s kojom je bio na putu u Dubai, a za što je Zdravko Mamić tvrdio da je upravo on financirao.


Izdvojeno

Reci što misliš!