Vijesti / Osijek

izjava premijera

Plenković u Osijeku sudjelovao u potpisivanju ugovora za podvožnjak na Čepinskoj i nabavku 13 novih autobusa za GPP

Plenković u Osijeku sudjelovao u potpisivanju ugovora za podvožnjak na Čepinskoj i nabavku 13 novih autobusa za GPP
Dubravka Petric/PIXSELL

"Omogućit će kvalitetniji život i prohodniji promet ovdje u Osijeku. Milim da je to ogroman iskorak i da je upravo ovakva investicija ono što diže kvalitetu života", rekao je premijer

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas boravi u Osijeku, a sudjelovao je na svečanosti potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju podvožnjaka u Ulici Sv. L. B. Mandića u Osijeku i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu novih autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o. u zgradi Skupštine Osječko-baranjske županije.

Uz predsjednika Vlade bili su i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, kao i župan Osječko–baranjske županije Ivan Anušić te gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Premijer je rekao kako mu je veliko zadovoljstvo biti u Osijeku, u Osječko-baranjskoj županiji te da mu je bilo zadovoljstvo nazočiti potipisivanju dva važna ugovora. 

Zahvalio je gradonačelniku Vrkiću, županu Anušiću, ministru Butkoviću i Hrvatskim cestama na važnom projektu koji je vrijedan 93 milijuna kuna, a radi se o Čepinskoj cesti koji je vrlo važan prometni čep. Projekt je financiran 85 posto sredstvima iz EU fondova, a 15 posto iz ministarstva prometa. 

"Omogućit će kvalitetniji život i prohodniji promet ovdje u Osijeku. Milim da je to ogroman iskorak i da je upravo ovakva investicija ono što diže kvalitetu života", rekao je premijer. 

Istaknuo je i investiciju vrijednu 32 milijuna s kojom će se obnoviti flota autobusa u gradu Osijeku: "Ovo je natječaj za novih 13 autobusa, uz već 12 koje smo imali s ranijim natječajem Također modernizacija prometnoga sustava i povećanje kvalitete gradoskoga prometa." Omjer financiranja je isti. 

Covid putovnice 

Plenković je rekao kako je Hrvatska potpuno spremna za covid putovnice: "Plan je da ta uredba stupi na snagu početkom srpnja. Mi ćemo naravno na politički način o tome razgovarati i u Bruxellesu na Europskom vijeću u ponedjeljak i utorak. Mislim da je svima u interesu da se postupno vrati normalizacija slobode kretanja, da se postupno omogući ljudima koji su bilo preboljeli covid ili su cijepljeni ili imaju test da se mogu kretati i u druge države članice EU. Nama to kao zemlji destinaciji u pogledu turizma posebno važno i zato smo se snažno zalagali za ovakav okvirni dokument koji će omogućiti slobodu kretanja."

Kazao je kako epidemija ipak postupno jenjava: "Vidimo da su brojevi i za jučerašnje podatke ohrabrujući u odnosu na prije sedam dana, prije 14 dana. Idemo izrazitom ubrzanom dinamikom naprijed. Podaci koje smo kompilirali od sinoć da se, jučer je bio rekordni dan u procesu cijepljenja, 57 tisuća doza je utrošeno, a danas ćemo biti na milijun i sto, skoro sto pedeset, sto četrdeset devet tisuća ljudi koji su dobili prvu dozu, što znači da ćemo, po mom čvrstom uvjerenju, s obzirom da će cjepiva biti dovoljno tijekom svibnja i lipnja, sigurno dostići onaj cilj koji sam govorio, to je između 50 i 55 posto odrasle populacije od 30. lipnja."

Naglasio je kako je to izuzetno dobro za Hrvatsku te kako je korona koštala za sada 32 milijarde kuna. 

Lokalni izbori 

Kaže kako misli da HDZ u Osijeku ima novog gradonačelnika Ivana Radića koji će naslijediti gospodina Vrkića. Rekao je kako je Radić imao sjajnu kampanju te da se pokazao kao kvalitetan. 

"U kombinaciji sa županom Anušićem, milim da su ostvarili ogromnu potporu u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji, a i ovdje u gradu Osijeku. Nama je to posebna i velika čast dobiti povjerenje u Osijeku, koji je koliko ja znam uz neku malu pauzu u ovih 30-ak godina, ali to nije bilo vrijeme izravnog izbora gradonačelnika, premijera za Hrvatsku demokratsku zajednicu, u konačnici pokazuje jednu snagu stranke na istoku Hrvatske. Ovdje smo mi na razini općina i gradova, koliko sam ja upamtio, oko 25 od 37 jedinica već sada, a borimo se za još, koliko sam ja razumio u četiri druga kruga. Znači, HDZ je tu zaista dominantna politička snaga." 

Izvor: RTL


Izdvojeno

Reci što misliš!