Vijesti / Osijek

još se ne zna tko će ga naslijediti

Davor Forgić smijenjen s funkcije direktora Zračne luke Osijek

Davor Forgić smijenjen s funkcije direktora Zračne luke Osijek
Davor Javorović/Pixell

Forgić je na tu funkciju došao 2017. godine bez dana radnog iskustva u avioindustriji

Davor Forgić više nije direktor Zračne luke Osijek javlja portal Croatian aviation. Forgić je u rujnu 2017. godine preuzeo upravljanje ovom hrvatskom zračnom lukom, nakon što je istom pet godina upravljao Domagoj Marinić.

Davor Forgić bio je jedan od dvojice kandidata za poziciju direktora, a radilo se o natječaju u kojem uvjet nije bio da osoba ima radno iskustvo u avioindustriji, što je samo po sebi poprilično bizarno. Podsjećamo, Forgić je bio direktor prodaje u Belju, ranije je radio u Ledu, a na direktorsku poziciju Zračne luke Osijek došao je bez dana radnog iskustva u avioindustriji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zračna luka Osijek ove će godine, očigledno, biti bez redovnih međunarodnih linija. Naime, još 2017. godine Ryanair se povukao iz ove zračne luke zbog nagomilanih dugova, Wizz Air je u proljeće 2019. godine ukinuo liniju prema Baselu, a za ovu godinu u najavi trenutno nema ni linije Eurowingsa prema Stuttgartu.

Osijek trenutno ima najavljene jedino domaće linije Croatia Airlinesa i Trade Aira (pod PSO programom), a u ovu će zračnu luku uskoro stići nova osoba, vršitelj dužnosti, također bez dana radnog iskustva u ovoj specifičnoj industriji.

U ljetnom redu letenja ove godine Zračna luka Osijek povezana je samo s domaćim zračnim lukama - Zagrebom, Rijekom, Pulom, Splitom i Dubrovnikom.

zračna luka osijek
kreće ljetni red letenja Avionom iz Osijeka na more za 342 kune

Republika Hrvatska je 55-postotni vlasnik Zračne luke Osijek, Grad Osijek ima 25 posto, a Osječko-baranjska županija 20 posto udjela u vlasništvu.


Izdvojeno

Reci što misliš!