Vijesti / Osijek

plaćanje komunalne naknade

Grad Osijek poslao uplatnice s neispravnim bar-kodom

Grad Osijek poslao uplatnice s neispravnim bar-kodom
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tvrtka s kojom je Grad Osijek, a na temelju provedenog postupka javne nabave, sklopio ugovor o produkciji ovih dokumenata vrijedan 83 tisuće kuna (uključen PDV), a riječ je o zagrebačkoj tvrtki, otklonit će ovu grešku o vlastitome trošku

Novu blamažu pred svim nositeljima domaćinstava u Osijeku, a njih je oko 45 tisuća, priredili su u administraciji Grada Osijeka. Uplatnice za komunalnu naknadu (i slivne vode), koje su na kućne adrese podijeljene krajem prošloga tjedna, mogu baciti u smeće. Otiskane su, naime, s krivim bar-kodom.

"Ta se greška nije mogla otkriti sve dok uplatnice nisu došle na naplatu", tvrdi sugovornik iz gradske uprave za Glas Slavonije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Službeno su se, pak, iz Grada Osijeka oglasili na svojoj mrženoj stranici izvijestivši "građane i građanke Osijeka kako se na uplatnicama za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda nalazi neispravan bar-kod, zbog čega je izvršenje uplate za spomenute naknade trenutačno onemogućeno, a obveza plaćanja odgođena", stoji u priopćenju.

Tvrtka s kojom je Grad Osijek, a na temelju provedenog postupka javne nabave, sklopio ugovor o produkciji ovih dokumenata vrijedan 83 tisuće kuna (uključen PDV), a riječ je o zagrebačkoj tvrtki, otklonit će ovu grešku o vlastitome trošku, i to u najkraćem mogućem roku te Gradu Osijeku dostaviti nove, ispravne uplatnice. One će biti s produženim rokom plaćanja i s uputama za plaćanje.

"No kako postoje mogućnosti plaćanja koje ne uključuju bar-kod, primjerice internetsko plaćanje, građani koji su tako već platili komunalnu naknadu ne moraju se brinuti, njihova se uplata smatra izvršenom", kaže sugovornik.

Izdvojeno


Reci što misliš!