Vijesti / Osijek

ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA

Glazbeno-scenskim programom ukazalo se na problem nasilja u obitelji

Glazbeno-scenskim programom ukazalo se na problem nasilja u obitelji

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 6. ožujka, u prostoru Poetry caffe Magis u Osijeku, devetu godinu za redom, u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, održao se glazbeno-scenski program

Nastupili su brojni osječki umjetnici: Bubnjarski bend „RitmOS“ koji neumorno nastupaju već devetu godinu u programu tako i Luka Vranješ na klaviru, Nikola Čeme na gitari ( mladi glazbenik iz Našica ) , Antonija Pintarić i Vjekoslav Miling sa jazz izvedbama. Predstavili smo rijetko viđeni kolaž art, umjetničke slike osječanke Inke Vidić.

Program sa čitanjem poezije na temu žene upotpunili su pjesnici, članovi Društva pjesnika Antun Ivanošić iz Osijeka;  Miroslav Kablarević, Zorislav Vidaković i Marija Eric. Program je vodila Tihana Vajnand, članica udruge Lega grad i suradnica na projektu. Ove godine uključile su se žene vlasnice salona za uljepšavanje koje su darivale naše goste poklon bonovima uslugama svojih salona (masaže,sminkanja,frizure,treninzi,pedikure,manikure …)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nasilje u obitelji nema svoju dob, zanimanje ili stupanj obrazovanja, prisutno je u svim socijalnim skupinama. Kako bi se to promijenilo, Policijska uprava osječko-baranjska provodi brojne aktivnosti po nacionalnom preventivnom projektu pod nazivom „Živim život bez nasilja“, u kojemu mlade ljude u osnovnim i srednjim školama, kao i njihove roditelje, na području cijele županije učimo prepoznati nasilje i kako reagirati na nasilje.

Obilježavanje Međunarodnog dana žena, koje su organizirali PU osječko-baranjska,  Udruga Lega grad i prijatelji, nastavak je aktivnosti senzibiliziranja svih građanki i građana na problem nasilja u obitelji.


Izdvojeno

Reci što misliš!