Vijesti / Osijek

OSJEČKI PODUZETNIK MARKO PIPUNIĆ

Prvi milijun zaradio u 29. godini, a ideju iz bilo kojeg dijela svijeta prenijet će u Slavoniju

Prvi milijun zaradio u 29. godini, a ideju iz bilo kojeg dijela svijeta prenijet će u Slavoniju
Dubravka Petrić/PIXSELL

Osječki poduzetnik i vlasnik Žita Marko Pipunić održao je studentima motivacijsko predavanje te otkrio zanimljivosti oko svoga poduzetništva

Marko Pipunić, jedan od najpoznatijih osječkih poduzetnika, vlasnik osječke Žito grupe, našao se u ulozi predavača studentima, prenosi tportal.hr

Pipunić je i sam bio student Fakulteta agrobiotehničkih znanosti, a pred punom predavanonicom zainteresiranih studenata i građana održao je predavanje "Iz moje perspektive". Predavanje je sam karakterizirao više kao motivacijskim govorom. Pipunić je u poduzetništvu već trideset godina te stoji na čelu Žito grupe. Kaže kako je prvi milijun (njemačkih maraka) zaradio u 29. godini! 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako je osjetljiv prema radnicima, tvrdi kako je za poduzetništvo važna hrabrost te da je njegova ipak uvijek zadnja. Nastojao je projekte prebaciti u Slavoniju pa je tako otvorio i pršutanu: "O umjetnosti nemam pojma, ali provedi me kroz neki dio svijeta. Uvijek ću tamo vidjeti nešto, ukrasti ideju i iskoristiti ju, prenijeti ovdje, u Slavoniju." - kaže Pipunić.

Na predavanju je otkrio kako nije bio ni najbolji srednjoškolac ni najbolji student, ali uspio je u životu i svojim zamislima. Studentima je poručio: "Uvijek su oko mene bili bolji i super sam se osjećao u njihovom društvu. Druženje s boljima od vas samih stvara dodatnu vrijednost. Nemojte se bojati kroz život družiti sa sposobnijima, pametnijima, ljepšima..."


Izdvojeno

Reci što misliš!