Vijesti

I. GIMNAZIJA OSIJEK

Out of the Box - stručna usavršavanja u inozemstvu

Out of the Box - stručna usavršavanja u inozemstvu

Nastavnici I. gimnazije na stručnim usavršavanjima u Europi - naučeno ćeprimijeniti u svojoj nastavi, a od siječnja još sedam nastavnika odlazi na usavršavanja diljem Europe

Od 1. rujna 2019.  I. gimnazija Osijek sudjeluje u tri Erasmus+ projekta, a jedan od njih je Erasmus+KA1 projekt pod nazivom "Out of the Box".

U projektu sudjeluje 13 nastavnika škole, a koordinator projekta je prof.Ivana Štiglec. Od početka školske godine svoja stručna usavršavanja u inozemstvu odradilo je šest profesora škole. Projekt je usmjeren temama kao što su vrednovanje, razvijanje vještina za 21.stoljeće, inovativni pristupi u nastavi i poboljšanje IKT vještina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U rujnu ove godine profesorica Margareta Princip provela je tjedan dana u Firenci na tečaju pod nazivom  4Cs na kojem je zajedno s kolegama iz Portugala, Španjolske, Bugarske, Švedske i Slovačke učila o razvijanju vještina za 21.stoljeće kao što su kreativnost, komunikacija, suradnja i kritičko mišljenje. Profesor Matija Lucić sudjelovao je na tečaju 'Learning outside the classroom' u organizaciji EDUculture na otoku Cipru. Nastavnici su učili kako organizirati nastavu izvan učionice, a posebno dojmljiv bio je rad na akropoli antičkog polisa i posjet parku prirode Akrotiri. Profesorica Tanja Ivković sudjelovala je na tečaju '21st century classroom' koji je održan u Barceloni.

Osim što su učili kako razvijati učeničke vještine komunikacije, suradnje, kritičkog mišljenja nastavnici su pokazali kako će iste primijeniti u svojoj nastavi, a dogovoreni su i budući eTwinning projekti. Profesorica Završki učila je o raznim IKT alatima i njihovoj primjeni u nastavi u sklopu tečaja 'ICT Learning by Doing' koji je održan u predivnoj Sevilli. Profesorice Dragušica i Dorčak pohađale su tečajeve usmjerene inovativnim pristupima u nastavi. Profesorica Dorčak je tako u Stockholmu učila o obrnutoj učionici u sklopu tečaja 'Flipped classroom:Total Classroom Makeover'. Polaznici su naučili kako pripremiti 'obrnutu učionicu', te koje IKT alate koristiti u primjeni iste.

Jedan od najzanimljivijih tečajeva u ovom prvom dijelu projekta je bio tečaj u Helsinkiju pod nazivom 'A School for Tomorrow: How Finland is Preparing for the Future' kroz koji je prof. Dragušica posjetila nekoliko finskih škola gdje se kroz hospitiranje na nastavi upoznala s finskim školskim sustavom. Svi nastavnici će naučeno primijeniti u svojoj nastavi, a od siječnja još sedam nastavnika odlazi na usavršavanja diljem Europe.


Izdvojeno

Reci što misliš!