Sport / Rukomet

Proteklog vikenda

Sesvete uvjerljive na Zrinjevcu, pobijedile RK Osijek rezultatom 34:23

Sesvete uvjerljive na Zrinjevcu, pobijedile RK Osijek rezultatom 34:23
RK Osijek

Kao što smo već istaknuli, u Verajinom je kadru najbolji pojedinac bio David Čičak koji je na kraju zabio osam pogodaka

Momčad Sesveta opravdala je ulogu favorita i uvjerljivo slavila na Zrinjevcu. Iako su rukometaši Osijeka prvi dio susreta odigrali vrlo dobro, u nastavku je uslijedio pad koncentracije, a ekipa koja je već osigurala Ligu za prvaka to je znala itekako kazniti. Naposljetku, igrači Igora Vorija slavili su s 34:23 u ogledu 13. kola Paket24 Premijer lige-Lige A.

Gostujući sastav dosta je suvereno otvorio utakmicu i poveo 3:0. Bio je to alarm za trenera Franu Veraju koji je s klupe Osijeka pozvao time-out nakon nepune dvije minute igre. Pokazalo se to sjajnim potezom jer su domaćini potom zaredali tri pogotka te smanjili na 4:5. Proigrali su Osječani i u jednom trenutku i poveli, u 20. minuti nakon niza Davida Čička i Filipa Carevića (11:10).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvije je minute prije kraja na semaforu stajalo 13:13, a onda su gosti napravili mini seriju, pa se na odmor u svlačionice otišlo s 13:16. Inače, sjajno su raspoloženi na utakmici, a pogotovo u tom prvom dijelu bili Osijekov David Čičak i Patrik Hršak iz Sesveta. Domaći desni vanjski zabio je šest pogodaka od 13 Osijekovih, a Hršak se s druge strane sedam puta upisao u strijelce.

U nastavku su, pak, Sesvečani dokazali zašto slove za treću najbolju ekipu države. Odmah su na početku povećali razliku na plus pet, a uspješno su kaznili gotovo svaku pogrešku domaćina. Od 35. do 46. minute napravili su seriju od osam pogodaka (15:27) i tu je pitanje pobjednika bilo posve jasno.

Domaći trener Frano Veraja iskoristio je priliku pa u tom drugom dijelu susreta dao minutažu mlađim igračima. Osječani su tako utakmicu završili u sastavu: Orlović, Liščić, Goluža, Vuković, Čičak, Kovačević i Glavan, s čak trojicom igrača iz U17 kategorije. Mladi Noa Kovačević i Bruno Vuković zabili su po dva gola na susretu, a Niki Glavanu ovo je bio debi za seniorski sastav. Na koncu, Sesvečani su smireno priveli dvoboj kraju i slavili s 34:23.

''Čestitke Sesvetama na odličnoj igri, pogotovo u drugom dijelu. Iako smo prije utakmice najavili da ćemo rotirati i dati priliku svim igračima, u prvom smo poluvremenu bili čak i iznad očekivanja. Nama ova utakmica nije bila rezultatski bitna, ali nemamo se za što uhvatiti, pogotovo u tom drugom poluvremenu. Jako smo ga loše otvorili i zato je razlika takva kakva je. Nakon prvih 30 minuta gubili smo svega tri razlike, ma da je moglo biti i jedan, to bi bilo još bolje. Ništa, idemo dalje - ostaje nam par dana za skupiti glave i napraviti sve da pobijedimo Goricu'', prokomentirao je Frano Veraja nakon susreta.

Kao što smo već istaknuli, u Verajinom je kadru najbolji pojedinac bio David Čičak koji je na kraju zabio osam pogodaka. Ipak, Osijekov dokapetan nije bio zadovoljan prikazanom igrom svoje momčadi.

''Žao mi je što je ovako ispalo. Iako rezultat nije bio toliko važan, svejedno ljudi dođu pogledati to, Kohorta pjeva cijelu utakmicu i onda mi izgubimo desetak golova razlike. Sesvete jesu treća ekipa države i na tome im svaka čast, ali ne smijemo primati ovoliko golova. Moramo popraviti obranu i brusiti sada formu za Goricu'', iskreno je komentirao Čičak.

Osječki prvotimci trenutno zauzimaju sedmo mjesto ligaške ljestvice s osam osvojenih bodova. U sljedećem kolu, posljednjem u ovom prvom dijelu sezone, očekuje ih važan susret u gostima kod Gorice.


Izdvojeno

Reci što misliš!