Sport / Rukomet

OPROŠTAJ OD ZRINJEVCA

Momčad Sesveta kao posljednji gost Osijeku

Momčad Sesveta kao posljednji gost Osijeku

Domaćini nemaju rezultatski imperativ pa će trener Frano Veraja, baš kao i prošlo kolo, iskoristiti dvoboj da rotira igrače i da priliku onim mlađima

Najteži poraz ove sezone rukometaši Osijeka upisali su upravo u Jelkovcu protiv Sesveta. Ovaj vikend očekuje ih uzvrat. Naime, u sklopu 13. kola Paket24 Premijer lige-Lige A Sesvećani dolaze u goste Osječanima kojima je želja sada pokazati znatno bolju igru i popraviti umjetnički dojam. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 10. prosinca, s početkom u 17 sati.

Zahtjevan protivnik za oproštaj od Zrinjevca za ovu polusezonu. U goste dolazi momčad Sesveta predvođena mladim reprezentativcima i trenerom Igorom Vorijem. Treća ekipa države, kaže se, a njihovi rezultati tome itekako idu tome u prilog – u dosadašnjih 12 utakmica, upisali su devet pobjeda, jedan neriješen ishod i dva poraza. Poraženi su, naravno, od Zagreba, ali i to su bili dvoboji u kojima su itekako pokazali zube. Svjesni su Osječani kakav ih protivnik očekuje, ali rezultatskog imperativa nemaju. Ipak, već je poznato da će izabranici Igora Vorija u Ligu za prvaka pa domaćinima, osim samopouzdanja i pohvala, eventualni bodovi u nedjelju ne bi donijeli nikakvu korist jer ih svakako ne bi prenosili u Ligu za ostanak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Iako nam rezultat nije presudan, umjetnički dojam mora biti puno bolji nego u prvom međusobnom dvoboju. Sesvete su poznate kao treća najbolja momčad u Hrvatskoj koja je kvalitetom i organizacijom puno bolja od ostatka lige, izuzev naravno Zagreba i Nexea. Puno golova zabijaju iz tranzicije i tako naplaćuju odličnu 6:0 obranu, a na svim su pozicijama pokriveni s barem dva odlična igrača. Nama ova utakmica služi, prije svega, za uigravanje, rotaciju i priliku mladim igračima da osjete Premijer ligu. Najbitnija nam je Gorica sljedeće kolo i za to se pripremamo“ najavio je Osijekov strateg Frano Veraja.

Rijetko je bilo ove sezone da su osječki prvotimci bili kompletni, a neće biti ni ovog kola. Nedostaje Fabijan Mihaljević koji je ozlijedio koljeno prije dva mjeseca, a izvjesno je da Veraja neće moći računati ni na Martina Lukca. Ipak, nema rezultatskog imperativa pa će priliku, baš kao i u Kutiji šibica prošlo kolo, dobiti neki mlađi igrači. Među njima svakako i vratar Filip Orlović koji je također najavio susret.

„Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv odličnog protivnika koji je u samom vrhu ligaške ljestvice. U našem prvom susretu nanijeli su nam najteži ovosezonski poraz, iz čega smo izvukli neke pouke pa povezali tri pobjede. Nadam se da ćemo ovaj put prikazati nešto bolju igru“, istaknuo je Osijekov čuvar mreže.

Rukometaši Osijeka trenutno su šestoplasirani u prvenstvu, i iako je momčad Sesveta favorit u ovom ogledu, domaćini su zaslužili glasnu podršku s tribina za posljednju utakmicu na Zrinjevcu.

„Da, pozvao bih navijače u što većem broju da podrže naše dečke i odaju im priznanje za odličnu polusezonu“, zaključio je Veraja.


Izdvojeno

Reci što misliš!