Sport / Rukomet

ATRAKTIVAN RUKOMET U KUTIJI ŠIBICA

Zagreb opravdao ulogu favorita protiv Osijeka

Zagreb opravdao ulogu favorita protiv Osijeka
RK Osijek

Osijekov trener Frano Veraja dao je priliku svim igračima, a između ostalog i vrataru Ivaru Andrašiću kojem je ovo bio debi za prvu momčad

Vratili su se Osječani koliko-toliko zadovoljni s gostovanja u Zagrebu. Naime, u njihovom drugom međusobnom ogledu ove sezone, hrvatski je prvak slavio s 37:28 u sklopu 12. kola Paket24 Premijer lige. No, ima i razloga za zadovoljstvo u Osijekovoj momčadi koja je, u pomlađenom sastavu, prikazala lijep rukomet i isprobala varijante za nadolazeće susrete.

Domaćini su bili jasni favoriti, ali obje su momčadi dosta dinamično krenule pa su već u prve dvije minute pala četiri pogotka (2:2). Zagrebački se sastav vrlo brzo rezultatski odvojio i držao konce utakmice u svojim rukama, ali imali su i Osječani lijepih prigoda. Rasterećeno i bez rezultatskog imperativa, odlučili su iskoristiti ovaj ogled da poprave nedostatke iz prethodna dva i isprobaju neke kombinacije za sljedeće susrete. I iako se Zagreb značajnije odvojio već u prvom poluvremenu kada se na odmor otišlo sa 17:11, potezi Osijekovih igrača nerijetko su izazivali pljesak na tribini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku susreta gledali smo još atraktivniji dvoboj. Zanimljivo, baš je tada Veraja veću minutažu dao onim mlađim igračima poput Dominika Liščića, Noe Kovačevića i Brune Vukovića. Kako je i najavio uoči ovog gostovanja, Osijekov je trener želio rotirati što više igrača pa je priliku pružio svima koji su se našli u zapisniku. Između ostalog, i mladom Ivaru Andrašiću koji je stao na gol posljednjih desetak minuta. Baš poput ranije spomenutih Kovačevića i Vukovića, Andrašić još uvijek igra za U17 kategoriju, a debi u Kutiji šibica bio mu je svojevrsna nagrada za zalaganje i angažman koji pokazuje na treninzima. Na koncu, kako su već u prvom dijelu stekli značajniju prednost, Zagrepčani su mirno priveli utakmicu kraju i slavili s 37:28.

„Prije svega, čestitke Zagrebu. Pobjednik se znao i prije utakmice, ne trebamo se mi stavljati u isti koš s njima. No, kada ovdje izgubiš s manje od 10 golova razlike, to bi uvjetno rečeno trebala biti dobro odigrano. Mislim da možemo biti zadovoljni, digli smo se u odnosu na zadnje dvije utakmice i odigrali korektno protiv najbolje hrvatske ekipe“, istaknuo je Osijekov trener Frano Veraja.

Najbolji je strijelac u Verajinom kadru, ali i na utakmici, bio Karlo Vašarević s deset pogodaka. David Čičak uspješno je pak realizirao svojih pet šuteva.

„Zagreb je u najboljoj formi unazad nekoliko godina i rekao bih da se ovdje zaista nitko u Hrvatskoj ne može nadati pobjedi. Mi smo se momački potukli i možemo biti zadovoljni porazom manjim od deset razlike. Najbitnije je da nismo spustili glave i da smo odigrali kako smo trebali“, zaključio je Čičak.

Momčad Osijeka sada se nalazi na šestom mjestu ligaške ljestvice s osam bodova, jednim manje od petoplasirane Gorice, a u sljedećem kolu na domaćem parketu dočekuje Sesvete.


Izdvojeno

Reci što misliš!