Sport / Rukomet

Nova utakmica

Nakon prolaska u Kupu, RK Osijek odlazi u Zagreb, gdje će zaigrati protiv hrvatskog prvaka

Nakon prolaska u Kupu, RK Osijek odlazi u Zagreb, gdje će zaigrati protiv hrvatskog prvaka
RK Osijek

Zagreb je tada, predvođen trenerom Andrijom Nikolićem, došao u najjačem sastavu s ciljem uvježbavanja i pripreme za Aalborg koji ih je samo par dana kasnije čekao u Ligi prvaka

Nakon prolaska u finale Kupa regije Istok i automatskog plasmana u osminu finala na državnoj razini, rukometaše Osijeka očekuje druga utakmica ovog tjedna. I to protiv nimalo lakog protivnika – hrvatskog prvaka Zagreba. Susret 12. kola Paket24 Premijer lige-Lige A na rasporedu je u subotu od 18 sati u popularnoj Kutiji šibica.

Ne tako davno, prije otprilike mjesec i pol, odigrali su Osječani i Zagrepčani svoj prvi međusobni susret ove sezone. Zagreb je tada, predvođen trenerom Andrijom Nikolićem, došao u najjačem sastavu s ciljem uvježbavanja i pripreme za Aalborg koji ih je samo par dana kasnije čekao u Ligi prvaka. Na krilima sjajnog Timura Dibirova i Miloša Kosa slavili su 31:20 i uzeli bodove na Zrinjevcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S druge strane, Osijekov trener Frano Veraja taj je ogled odlučio iskoristiti za ''čeličenje'' nekih mlađih igrača. Priliku je tada dobio, a sjajno iskoristio 17-godišnji Bruno Vuković i potvrdio da se u Osijeku jako dobro radi s mladim igračima. Sličan plan Veraja ima i za ovaj ogled – rotirati što više igrača i dati minutažu svima.

''Nama je bitno da se u ovom susretu nitko ne ozlijedi, da rotiramo igrače i odigramo što bolju utakmicu. Pokušat ćemo isprobati neke varijante koje bi nam mogle koristiti u nastavku prvenstva. Praktički, očekuje nas najlakša utakmica ove sezone, a o momčadi Zagreba ne treba trošiti riječi'', istaknuo je Osijekov strateg.

Slično kao i prethodnim kolima, Veraja neće moći računati na Fabijana Mihaljevića koji je ozlijedio koljeno upravo u prvom dvoboju sa Zagrebom. Rukometaše iz grada na Dravi zasigurno će predvoditi David Čičak, jedan od najboljih strijelaca kluba, koji se nada što boljem izdanju svoje ekipe.

''Nakon slabijih predstava u zadnjem kolu protiv Karlovca, kao i protiv Valpovke u kupu, trebamo skupiti glave i pokazati se u najljepšem svjetlu na najtežem gostovanju u sezoni. Zagreb je trenutno u najboljoj formi u posljednjih par godina, što pokazuju i njihovi rezultati u Ligi prvaka. Neće biti lako tražiti formu protiv prvaka, ali za vikend nam je idealna prilika da pokažemo da znamo igrati'', zaključio je Čičak.


Izdvojeno

Reci što misliš!