Sport / Rukomet

Na domaćem terenu

Unatoč velikoj borbi, Karlovac porazio RK Osijek na Zrinjevcu

Unatoč velikoj borbi, Karlovac porazio RK Osijek na Zrinjevcu
RK Osijek

U sljedećem kolu Osječani gostuju kod Zagreba, a Karlovac će na domaćem parketu ugostiti momčad Varaždina

Davali su sve od sebe i pokušavali naći način kako parirati raspoloženim gostima, ali rukometaši Osijeka jučer nisu imali sreće. Na koncu je, u drugom međusobnom susretu ove sezone, ponovno slavio Karlovac, ovaj put s rezultatom 30:24.

Potencijalna dva boda bila bi od velike važnosti za obje momčadi. Ne nužni, ali od znatne pomoći za drugi dio sezone. S time na umu, Karlovčani vrlo su dobro otvorili utakmicu i već nakon prvih šest minuta stekli prednost 3:1. Mlada momčad Osijeka pak, pod pritiskom ovog susreta, nije znala najbolje odgovoriti. Gostujući je sastav nametnuo svoj ritam od samog početka, a na kraju i na odmor otišao s prednošću 13:9.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavak Osječani ušli su nešto staloženiji i čvršći u obrani. Pokušavali su uporno sustići razliku, ali gosti se nisu predavali tek tako. Štoviše, u prvih 10-ak minuta ostvarili su i svoju najveću prednost te došli na plus devet. Tu su se i Osječani probudili. U razdoblju od sedam minuta napravili su seriju 8:3 te u 52. minuti, pri rezultatu 22:26, potpirili nade za fantastičan povratak u utakmicu. Ipak, to se nije dogodilo. Karlovčani su mirno odigrali do posljednje minute te na koncu slavili s 30:24.

''Prije svega, čestitam gostima na zasluženoj pobjedi. Nama je ovo možda i najgora utakmica u sezoni. Kada smo trebali biti najbolji, nismo bili. Možda je bio i preveliki pritisak jer smo apostrofirali ovaj susret kao najbitniji u ovom dijelu sezone. Možda je bila kriva i psihološka priprema, za to preuzimam kompletnu odgovornost. Teško je išta komentirati poslije ovakve utakmice, ostaje gorak okus. Okrećemo se dalje nastavku prvenstva i idemo probati uzeti neke bodove do kraja'', istaknuo je Osijekov trener Frano Veraja po završetku utakmice.

U Verajinom su kadru najbolji strijelci bili Karlo Vašarević i Fran Ćurić sa šest pogodaka, a Roko Purić postigao je četiri gola i dodao četiri asistencije. Dino Hećimović pak upisao je deset obrana.

''Davali smo sve od sebe do zadnje minute, ali to danas nije bilo dovoljno. Ovo nam je vjerojatno i najgora utakmica do sada. Treba čestitati Karlovcu, a mi trebamo naći u čemu je problem i dići glave za nadolazeće susrete. Ovako vruće glave ne mogu reći što se danas dogodilo, moramo prespavati i pogledati utakmicu svi zajedno'', podijelio je Purić.

U gostujućem sastavu najuspješniji su bili Ivano Grčić i Dominik Smojver s osam pogodaka, a Domagoj Smojver četiri je puta zatresao mrežu. Mateo Kajba također je deset puta sačuvao vlastiti gol.

U sljedećem kolu Osječani gostuju kod Zagreba, a Karlovac će na domaćem parketu ugostiti momčad Varaždina.


Izdvojeno

Reci što misliš!