Sport / Rukomet

Reprezentativac Bijelo-plavih

Osijekov Kuštrim Ninaj debitirao za reprezentaciju Kosova

Osijekov Kuštrim Ninaj debitirao za reprezentaciju Kosova
RK Osijek

Reprezentaciji se pridružio još u kolovozu za prijateljske susrete s Kuvajtom, a prošli je tjedan protiv Slovačke upisao i svoj službeni debi

Desno krilo RK Osijek, mladi Kuštrim Ninaj upisao je svoj službeni debi za reprezentaciju Kosova i predstavio se u najboljem svjetlu. U dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2025. godine, Ninaj zabio je ukupno 11 pogodaka protiv Slovačke.

Očito su u nacionalnoj vrsti Kosova već neko vrijeme pratili Ninaja koji pokazuje sjajnu igru u dresu Osijeka gdje redovno igra po 60 minuta. Tako mu je uoči ove sezone stigao poziv izbornika Bujara Qerimija za prijateljske oglede s Kuvajtom. Kuštrim je rođeni Osječanin, ali zbog podrijetla roditelja ima pravo i na kosovsko državljanstvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reprezentaciji se pridružio još u kolovozu za prijateljske susrete s Kuvajtom, a prošli je tjedan protiv Slovačke upisao i svoj službeni debi. Bile su to dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2025. godine, a Kosovo je, nažalost, ispalo u toj fazi.

Naime, nakon poraza 33:23, u drugom su dvoboju pokazali znatno bolju predstavu, ali pobjeda od 28:25 u Prištini nije bila dovoljna da nadoknadi rezultat prvog sraza. Osijekov prvotimac zabio je pet pogodaka u prvom, odnosno šest u drugom susretu i pokazao da će Qerimi moći itekako računati na njega.

''Jako sam sretan što sam debitirao za reprezentaciju i zahvalio bih izborniku i stožeru na ukazanoj prilici. Nadam se da sam ispunio njihova očekivanja i da su zadovoljni mojom igrom. Slobodno mogu reći da mi je ispunjen dječački san, odnosno san svakog sportaša. Osobno sam zadovoljan svojim nastupom, ali naravno da uvijek može bolje. Moram priznati da sam u početku bio dosta nervozan, ali tu mi je puno pomogla ekipa koja me prihvatila kao da godinama igramo zajedno. Odlična je atmosfera vladala među nama, a moram istaknuti i izbornika i cijeli stručni stožer koji je odradio stvarno odličan posao i, nakon neočekivano visokog poraza, pomogao nam skupiti glavu i motivirati nas da odigramo onako dobru utakmicu pred svojom publikom'', zaključio je Ninaj.


Izdvojeno

Reci što misliš!