Sport / Rukomet

DRUGI KRUG LIGE ZA OSTANAK

Rukometaši Osijeka u subotu protiv Varaždina, prihod od ulaznica u humanitarne svrhe

Rukometaši Osijeka u subotu protiv Varaždina, prihod od ulaznica u humanitarne svrhe
RK Osijek

Susret počinje u 18 sati, a sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe

Ni dva mjeseca nisu prošla od posljednjeg međusobnog ogleda Osijeka i Varaždina, a već će u subotu te momčadi ponovno odmjeriti snage. U sklopu 6. kola Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak, osječki će rukometaši na domaćem parketu ugostiti varaždinske. Susret je na rasporedu u 18 sati, a sav prihod od ulaznica ići će u humanitarne svrhe.

Susreli su se Osijek i Varaždin na samom otvaranju drugog dijela sezone u baroknom gradu, a domaćini su tada bili uvjerljivi. Na krilima Tina Hercega i Dominika Novaka slavili su s 33:23 i Osijeku nanijeli poraz u prvom kolu Lige za ostanak. Takva rezultatska razlika „razbudila“ je Osječane koji su onda u sljedećem kolu svladali Rudar, a onda sjajan otpor pokazali i u Metkoviću. Rukometaši Varaždina su pak u nastavku upisali tri pobjede i jedan poraz. Stanje na tablici nakon završenog prvog ciklusa dvoboja kaže – Varaždinci zauzimaju treće mjesto, a Osječani su petoplasirani.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Već drugo kolo zaredom nas očekuje sastav koji je iznad nas na tablici. Slično kao što sam rekao za Ribolu, tako mogu i sada ponoviti – jedna odlično posložena ekipa s dobrom prvom postavom i mladim, kvalitetnim golmanom. Očekujemo doista tešku utakmicu, pogotovo kada uzmemo u obzir da bi nam eventualna dva boda donijela mir u nastavku prvenstva. Pozivam sve navijače i nadam se njihovoj velikoj podršci s tribina“, istaknuo je Osijekov trener Dag Kovačević.

Za razliku od tog prethodnog kola kada je bijelo-plava momčad bila poprilično definirana ozljedama, dobra je vijest da su za subotu spremni i Roko Purić i Kuštrim Ninaj. A, Varaždin će zasigurno pamtiti Dino Hećimović, mladi vratar koji je baš protiv Dabrova, nakon četiri godine u Bjelovaru, ponovno istrčao u Osijekovom dresu. Sada je pak najavio njihov drugi međusobni ogled:

„Dobro smo trenirali ovaj tjedan i spremni smo za Varaždin. Analizirali smo ih, igrali smo nedavno protiv njih i svjesni smo što trebamo popraviti u vlastitoj igri. Jako su neugodna i teška momčad, ali mi ćemo, na krilima naših sjajnih navijača, dati sve od sebe da bodovi ostanu u Osijeku“, zaključio je Dino.

U subotu u Zrinjevcu očekuju Kohortu, ali i velik broj navijača. Naime, u suradnji sa Ženskim rukometnim klubom Osijek, sav prihod od prodanih ulaznica ići će kao podrška liječenju oboljelog sina bivše rukometašice Darije Topalov. Ulazi se otvaraju pola sata prije početka susreta, a ulaznice će se prodavati po cijeni od tri eura. Dođite, pomozite i navijajte. Pokažimo da smo velika rukometna obitelj!


Izdvojeno

Reci što misliš!