Sport / Rukomet

Rukometna euforija

Već u siječnju počinje novo sportsko „ludilo”, RTL će prenositi Svjetsko rukometno prvenstvo

Već u siječnju počinje novo sportsko „ludilo”, RTL će prenositi Svjetsko rukometno prvenstvo
PR

Više od 50 napetih utakmica gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, na kanalu RTL2 te online platformi PLAY

Početak godine na RTL-u znači samo jedno – vrijeme je za rukomet! Više od desetljeća RTL prati hrvatsku rukometnu reprezentaciju pa je tako i ovaj siječanj rezerviran za prijenos Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce koje se od 11. do 29. siječnja održava u Švedskoj i Poljskoj. Više od 50 napetih utakmica gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Hrvatsku reprezentaciju ždrijeb je smjestio u skupinu G koja se igra u švedskom gradu Jönköpingu, a njihovi protivnici u grupnoj fazi bit će Egipat 13. siječnja u 20.30 sati, SAD 15. siječnja od 20.30 sati, a dva dana kasnije, 17. siječnja u istom terminu očekuju ih rukometaši Maroka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve utakmice u svom prepoznatljivom stilu, stručno, ali vrlo srčano, prenosit će već uigran tim, RTL-ov sportski komentator Filip Brkić te sukomentator i bivši reprezentativac Nikša Kaleb.

''Ovo mi je deseto svjetsko rukometno prvenstvo po redu! Najzahtjevniji dio je pronaći pravu mjeru da daš emocije i sebe, da budeš ono što jesi. I ti si u toj situaciji navijač, a moraš opet u nekim stvarima ostati realan i hladan. S Nikšom Kalebom super funkcioniram, uhodani smo, uigrani, ovo nam je treće ili četvrto prvenstvo koje radimo’’, zadovoljno ističe Brkić.

Osim njih, na prvenstvo putuju i RTL-ovi reporteri Ines Goda Forjan i Goran Latković, koji će svakodnevno donositi najnovije vijesti iz hrvatskog tabora, izjave izbornika i igrača, ali i najzanimljivije navijačke priče.

‘’Kad je hrvatska rukometna reprezentacija u pitanju, uvijek očekujemo puno… Nadam se da, unatoč problemima s ozljedama, naši mogu doći do četvrtfinala, polufinala i da se mogu boriti za medalje te da na valu ovog SP-a u nogometu možemo i na rukometnom prvenstvu proživjeti neke sjajne dane’’, otkriva Ines Goda Forjan, koja će pratiti naše Kauboje na svakom koraku te izravno s terena donositi prve dojmove izbornika i rukometaša odmah nakon utakmica.

Njezinom kolegi iz redakcije Goranu Latkoviću ovo je prvo svjetsko prvenstvo koji prati s mikrofonom RTL-a, a veselje ne krije.

‘’Uzbuđen sam i imam veliku pozitivnu tremu, sada se moram odmaknuti od dnevno-političkih tema na koje sam naviknuo i ubaciti se u sferu sporta... Velika mi je čast što sam dobio priliku sudjelovati na projektu, mislim da će biti odlično i jedva čekam doživjeti tu atmosferu’’, kaže Latković koji će gledateljima pripremiti nešto drugačije i opuštenije priče o našim rukometašima, ali i navijačima s tribina te o zanimljivostima i posebnostima zemalja u kojima se prvenstvo održava.

A napeto i uzbudljivo bit će i u zagrebačkom studiju RTL-a, gdje će prvenstvo pratiti dobro poznata ekipa u sastavu – Petar Metličić, Goran Šprem i Drago Vuković, na čelu s voditeljem Markom Vargekom. U posebnoj emisiji 'Vrijeme je za rukomet' prije i poslije utakmice gledatelje očekuju njihovi zanimljivi osvrti, stručne analize i komentari te javljanja naših rukometaša.

''Niz godina sam bio na terenu, niz godina sam već i ovdje na RTL-u kao stručni komentator. Među nama je svaki put izvanredna atmosfera, komentiranje i prijateljsko druženje. Sretan sam što su me i ove godine pozvali i što sam dio ekipe'', ističe Šprem, a s njim se slažu i njegovi kolege s kojima je nekad dijelio teren, a sada i studio.

‘’Emisija 'Vrijeme je za rukomet' je drugačija od ostalih emisija tog formata – vlada opuštena, obiteljska atmosfera, mi smo tijekom svih ovih godina postali prijatelji i mislim da gledatelji to primjećuju. Emisija je obogaćena i raznim tehničkim novitetima, poput holograma koje smo uveli prošle godine, a koji će sada biti još boljI. Kako će prvenstvo odmicati, rast će i emocije. Na krilima bronce koju su osvojili nogometaši vjerujem da ćemo letjeti i mi i da ćemo ponovno pružiti mnogo veselja gledateljima RTL-a u siječnju’’, zaključuje Marko Vargek.

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu svjetsku medalju gledatelji mogu pratiti od 11. siječnja, samo na RTL-u i online platformi PLAY. 


Izdvojeno

Reci što misliš!