Sport / Rukomet

zrno najefikasniji

Nova pobjeda Osijeka za ostanak na liderskoj poziciji

Nova pobjeda Osijeka za ostanak na liderskoj poziciji

U sklopu 15. kola upisali veliku pobjedu nad momčadi Vidovca i zadržali vodeću poziciju

Rukometaši Osijeka upisali su pobjedu i u prvom domaćem ogledu ove polusezone. U sklopu 15. kola Prve hrvatske rukometne lige Sjever u subotu su uvjerljivo svladali MRK Vidovec s 35:23.

Izabranici Daga Kovačevića sjajno su ušli u utakmicu, a briljirao je vratar Vasilije Vujović. Naime, Vujović je branio sve udarce gostujućih igrača do 12. minute kada je Kolarić uspio zabiti prvi pogodak za Vidovec. Dobro raspoložen vratar, ali dobro raspoloženi i igrači pa je koju minutu kasnije na semaforu stajalo 10:1.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 18. minuti Lukac svojim pogotkom započinje kratak, ali vrlo uspješan niz Osječana – u dvije minute u strijelce su se još upisali Mandić, Čurić i Goluža pa se tako prednost domaćina povećala na sjajnih 15:3.

Pred kraj prvog dijela susreta već uigrana sjajna kombinacija Radovića i Čurića – još jedan cepelin za oduševljenje i pljesak s tribina. Kontre, sjajni potezi i odličan učinak vratara obilježili su prvo poluvrijeme koje je, pogotkom Dobovičnika sa sedam metara, završilo s 20:10.

Drugi dio dvoboja pogocima otvaraju Tomislav Babić i Matej Radović, a Osječani bez problema nastavljaju održavati svoju prednost. U 40. minuti Radović zabija za 26:14, a deset minuta kasnije Mandić trese mrežu za 31:19. Konačan rezultat na utakmici postavlja Zagorac iz gostujućih redova pogotkom za 35:23. Osječani tako upisuju još jednu visoku pobjedu kojom ostaju na vodećem mjestu prvenstvene tablice, uz epitet najučinkovitije momčadi lige.

Zrno i Vujović najefikasniji, slijedi osmina finala Kupa

Najbolji strijelac u osječkim redovima bio je kapetan Matej Zrno s devet postignutih pogodaka, a šest puta su se u strijelce upisali Filip Vuković i Noa Mandić. Martin Lukac pet je puta zatresao mrežu Vidovca. Treba pohvaliti i učinke vratara – Vujović je upisao 11 obrana, a Marko Romić, koji je branio dio drugog dijela susreta, imao je pet obrana.

Momčad Daga Kovačevića ostaje prvoplasirana s 26 osvojenih bodova u 15 odigranih susreta, a ovaj će tjedan imati nešto teži raspored. Prvo ih u srijedu očekuje dvoboj osmine finala Hrvatskog kupa u kojem će na Zrinjevcu snage odmjeriti s premijerligašem iz Varaždina, a onda u subotu slijedi prvenstveni derbi s momčadi KTC-a iz Križevaca.

"Sada nas čeka možda i najteže gostovanje kod KTC-a. Ove dvije utakmice, a tu prvenstveno mislim na Maksimir Pastelu u gostima, odradili smo stvarno dobro. Današnja utakmica je bila prva na našem parketu, a radi se i o ekipi koja je predzadnja na tablici, tako da danas nije bio toliki pritisak. Sada se pripremamo prvo za srijedu i susret Kupa s Varaždinom, a onda misli prebacujemo na subotu i KTC", iskreno će srednji vanjski Domagoj Nedić. 


Izdvojeno

Reci što misliš!