Sport / Rukomet

ŽRK Osijek pred kolapsom

ŽRK Osijek pred kolapsom

Ženski rukometni klub Osijek pod suspenzijom je zbog duga prema sucima pa je tako  tako ekipa Zdravka Lovača morala se oprostiti od kupa jer u osmini finala zbog suspenzije nisu otputovale u Zagreb.

Novi je to udarac osječkom ženskom rukometu koji je u nastavak sezone ionako ušao “spuštenog garda“, bitno oslabljen u odnosu na prvi dio sezone. Zbog dugovanja i neispunjenja ugovornih obveza klub je napustilo pet igračica, od kojih četiri iz udarne sedmorke.

Neodlazak u Zagreb na susret proiv 'Lokosica' povući će, sasvim sigurno, i oštre, možda i drakonske kazne HRS-a. Prema najavama, Osijek bi mogao zaraditi visoku novčanu kaznu (peteroznamenkastu), te godinu dana zabrane nastupa u Kupu. Kako piše Glas Slavonije tu kaznama vjerojatno nije kraj, jer druga ekipa (Osijek 2) zbog istog je razloga propustila dva kola u Drugoj ligi te će, vrlo je izvjesno, biti izbačena u Treću ligu. S obzirom na to da se u subotu nastavlja i Prva liga u kojem ŽRK Osijek treba gostovati u Rijeci kod vodećeg Zameta, opravdana je bojazan hoće li se isti scenario ponoviti i tada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uprava ima tri dana za pronalazak sredstava kojima bi skinuli suspenziju, inače će i taj dvoboj izgubiti bez borbe. Iako bi, s obzirom na to da je riječ o drugoj vrsti natjecanja, a ne Kupu, Osijek vjerojatno time dobio “žuti karton“, a ne izbacivanje iz lige, ni takav epilog nije teško zamisliti jer vrijeme leti, a novca na računu nikako nema

- Pokušat ću tijekom dana “skoknuti“ do HRS-a, sjesti i raspraviti ovu našu trenutačnu situaciju. Dug nije sporan, a, nažalost, nismo ga uspjeli podmiriti na vrijeme jer nam nije stigla još prva rata iz novog proračuna. No, uvjeren sam kako ćemo u idućih nekoliko dana to uspjeti platiti te da prvenstveni dvoboj u Rijeci nije upitan - izjavio je za Glas predsjednik kluba Vladimir Ham.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!