Sport / Ostalo

izvrstan projekt

Završetak projekta „Učim i treniram – zdrav život preferiram“

Završetak projekta „Učim i treniram – zdrav život preferiram“

Zahvaljujući podršci Ministarstva turizma i sporta, Gimnastičko društvo Osijek – Žito uspješno je provelo projekt „Učim i treniram – zdrav život preferiram!“

Cilj projekta bio je promicati bavljenje sportom od najranije dobi te razvijati svijest kod djece, učitelja i roditelja o zdravim navikama i zdravom životnom stilu. Provoditelj projekta je Gimnastičko društvo Osijek - Žito, a isti je prijavljen na financiranje sredstvima Ministarstva turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini.

„Izuzetno nam je drago zbog sve djece koja su sudjelovala u projektu „Učim i treniram – zdrav život preferiram!“. Ovo je zaista bio izvrstan projekt obzirom da su djeca sudjelovala u nizu sportskih aktivnosti, ali uz to i na radionicama nutricionizma. Osim toga, bila je tu i radionica namijenjena učiteljima, odnosno roditeljima, kako bi se i oni što bolje upoznali s benefitima bavljenjem sportom od najranije školske dobi. Zasigurno se veselimo nadolazećim projektima kao i budućim pozitivnim učincima na mlade.“, izjavila je trenerica GD Osijek - Žita, Ksenija Livančić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt se provodio tijekom cijele 2023. godine, a obuhvaćao je brojne aktivnosti. Neke od ključnih bile su organizacija treninga gimnastike u matičnim školama koje su iskazale zainteresiranost za sudjelovanje u projektu, provedba radionica „Osnove pružanja prve pomoći“ s djecom rane osnovnoškolske dobi te radionica nutricionizma za učenike trećih razreda u školama iz Osijeka, Vukovara i Belog Manastira koje su sudjelovale na projektu. Pored toga, za učitelje i roditelje je bila organizirana i online radionica kojom se ta ciljna skupina dodatno informirati o važnosti redovne rekreacije učenika mlađe školske dobi. Važno je napomenuti za je sudjelovanje na projektu za sve sudionike bilo besplatno.

***Navedena radionica jedna je u nizu aktivnosti u sklopu provedbe projekta „Učim i treniram – zdrav život preferiram“ koji ima za cilj promicati bavljenje sportom od najranije dobi te razvijati svijest o zdravim navikama i zdravom životnom stilu. Provoditelj projekta je Gimnastičko društvo Osijek – Žito, a isti je financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini, a sudjelovanje na projektu je besplatno.


Izdvojeno

Reci što misliš!