Sport / Ostalo

Niže sportske uspjehe

Upoznajte Luku Pratljačića: Ponos Juga 2, 'sparing' partner Filipa Hrgovića i vodeći hrvatski superteškaš

Upoznajte Luku Pratljačića: Ponos Juga 2, 'sparing' partner Filipa Hrgovića i vodeći hrvatski superteškaš
Željko Hladika/PIXSELL

Kroz razgovor, Pratljačić izražava zahvalnost svojoj "vojsci" iz osječke četvrti Jug 2 koja ga podržava na turnirima, ističući posebnu povezanost s tim kvartom

Hrvatska amaterska boksačka scena privukla je značajnu pažnju tijekom nedavnog Zagreb Grand Prix turnira. Peto izdanje Grand Prixa donijelo je uzbudljive mečeve, a posebno se istaknulo finale superteške kategorije između Luke Pratljačića iz Osijeka i Marka Miluna iz zagrebačkog BK Leonardo.

Osječanin Pratljačić došao je do finala pobjedama nad Ukrajincem Kirillom Stoyanchevom i Slovencem Jurom Šimunovićem, dok je Milun izborio finale pobjedom nad Talijanom Diegom Lenzijem. Finale je donijelo uzbudljiv meč, a pobjedu je odnio Pratljačić nakon što je dva puta uzdrmao Miluna u drugoj te ga nokautirao u trećoj rundi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pratljačić je svojom pobjedom privukao pažnju šire javnosti, posebno stoga što bi iduće godine mogao predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu. U velikom intervjuu za Fight Site, Pratljačić je otkrio kako je paralelno s boksom bio aktivan i u nogometu, braneći boje NK Osijeka. Međutim, ljubav prema boksu na kraju je prevagnula.

Brat Marko Pratljačić također je značajan boksač, a njihovo međusobno rivalstvo i uzajamna podrška doprinose njihovim uspjesima. Luka je posebno ponosan na bratovu ulogu u izgradnji njegove karijere.

Pobjedom na Zagreb Grand Prixu, Pratljačić je stekao dodatnu prepoznatljivost, a u intervjuu je podsjetio na svoje najveće dosadašnje uspjehe u seniorskoj konkurenciji, uključujući osvajanje trećeg mjesta na jakom turniru u Bugarskoj.

Rivalstvo između Pratljačića i Miluna u superteškoj kategoriji postalo je zanimljivo pitanje, s obzirom na njihove ambicije za sudjelovanjem na Olimpijskim igrama. Luka ističe kako među njima nema "zle krvi" i kako je riječ o zdravom rivalstvu.

FOTO: Željko Hladika/PIXSELL

Pratljačić također dijeli svoje iskustvo 'spariranja' s Filipom Hrgovićem tijekom priprema za meč protiv Zhileija Zhanga. Iako razmatra prelazak u profesionalne vode, ističe kako trenutno naglasak ostaje na amaterskom boksu i kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Unatoč uspjesima, Pratljačić naglašava kako bi uvjeti za trening u Osijeku trebali biti poboljšani, posebice u izgradnji veće dvorane s boljim uvjetima za trening i sparing partnere.

Kroz razgovor, Pratljačić izražava zahvalnost svojoj "vojsci" iz osječke četvrti Jug 2 koja ga podržava na turnirima, ističući posebnu povezanost s tim kvartom.

FOTO: Željko Hladika/PIXSELL

Najavljujući potencijalni prelazak u profesionalni boks, Pratljačić ističe suradnju s glavnim trenerom Matejem Matkovićem te ističe kako će odluka o prelasku biti donesena u pravom trenutku. Trenutno je usmjeren prema amaterskom boksu i kvalifikacijama za Olimpijske igre.


Izdvojeno

Reci što misliš!