Sport / Ostalo

svečanost u županiji

Sportaši OBŽ na tradicionalnom prijemu kod župana

Sportaši OBŽ na tradicionalnom prijemu kod župana
OBŽ

"Kako bismo to dodatno osnažili, Županija se nominirala i dobila titulu Europske regije sporta te ćemo 2024. godine biti centar sportskih događanja Europe", rekao je župan

Na tradicionalnom svečanom prijemu za sportaše, župan Ivan Anušić je jučer primio brojne vrhunske sportaše iz cijele županije. Klubovi nositelji kvalitete sporta, vrhunski sportaši te sportaši studentskog i školskog sporta okupili su se u prostorijama Osječko-baranjske županije kako bi im osobno i u ime Osječko-baranjske županije župan još jednom čestitao na brojnim i velikim sportskim uspjesima, a ujedno najavio daljnju i još snažniju potporu Županije.

"Sport u Osječko-baranjskoj županiji je jako snažan i možemo se pohvaliti s nizom izvrsnih rezultatskih ostvarenja. Kako bismo to dodatno osnažili, Županija se nominirala i dobila titulu Europske regije sporta te ćemo 2024. godine biti centar sportskih događanja Europe. Iduće godine radit ćemo na opremanju infrastrukture te većim ulaganjima u sport kako bi tu titulu i opravdali. Jedan od najvažnijih projekata u tom smislu je svakako sportski inkubator, koji sam danas ukratko predstavio sportašima, a koji će biti velika potpora svakom sportašu i onom tko to želi postati", rekao je ovom prilikom župan Anušić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječko-baranjska županija svake godine izdvaja značajna sredstva za sport, od razvoja amaterskog do potpore vrhunskom, pa je tako u 2022. godini Program javnih potreba u sportu uvećan s početnih 3,6 milijuna kuna na 3,9 milijuna kuna, a u 2023. godini ta sredstva bit će još i veća. Uz financiranje, Županija putem pokroviteljstava raznih natjecanja, ali i organizacije vlastitih, dodatno potiče bavljenje sportom u svim dobnim skupinama.

Na svečanom prijemu u ime sportaša obratio se veslač David Šain, istaknuvši da nije lako biti profesionalni sportaš, no da potpora Županije u tom uvelike pomaže.

"Čestitam svim sportašima na njihovim uspjesima kojima predstavljaju svoj grad, županiju i državu, a zahvaljujem županu što prepoznaje značaj sporta i godinama podržava njegov razvoj", rekao je Šain.

Župan Anušić, uz zamjenike Matu Lukića i Josipa Miletića, ovom prigodom svim je sportašima čestitao nadolazeće blagdane te zaželio sretnu i uspješnu novu 2023. godinu.


Izdvojeno

Reci što misliš!