Sport / Ostalo

pariz 2024.

Svjetsko prvenstvo u gađanju glinenih golubova - podijeljene prve olimpijske kvote

Svjetsko prvenstvo u gađanju glinenih golubova - podijeljene prve olimpijske kvote
PR

Ovaj tjedan očekuju nas nastupi i hrvatskih reprezentativaca

Na Svjetskom prvenstvu u gađanju glinenih golubova, koje se od 19. rujna do 12. listopada održava u Osijeku, podijeljene su prve kvote za slijedeće Olimpijske igre, koje će se održati 2024. u Parizu.

Prvim tjednom natjecanja dominirali su Talijani, koji su osvojili tri zlatne i tri srebrne medalje. Iza njih po broju medalja smjestili su se Australci s jednim zlatom i dvije bronce.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prošlotjedno natjecanje je bilo juniorsko odnosno juniori žene i muškarci te miješani timovi. U tri finala koja smo imali prošli tjedan sportaši su se borili u disciplini trap. Trap je streljačka disciplina gađanja glinenih golubova. Natjecanje se sastoji od gađanja 125 ciljeva u kvalifikacijama, kao i dodatnih 25 ciljeva u finalu za najboljih 6 natjecatelja.

Ovaj tjedan očekuju nas nastupi i hrvatskih reprezentativaca. Finalna natjecanja započet će u srijedu 28. rujna, kada će na rasporedu biti finala u trapu za žene i muškarce u pojedinačnoj kategoriji. U četvrtak nam predstoje finala mješovitih ekipa, dok će natjecanje za ovaj tjedan u petak zatvoriti ženska i muška ekipna finala u trapu. 


Izdvojeno

Reci što misliš!