Sport / Ostalo

otrčano skoro 2000 km

Održana manifestacija Sportski weekend u Belišću

Održana manifestacija Sportski weekend u Belišću

Sportski weekend u Belišću naziv je dvodnevne manifestacije koju je organizirao Sportsko rekreacijski klub Baraber Extreme Team uz podršku Zajednice športskih udruga grada Belišća

Ovaj sportski događaj, koji je održan kao dio proslave Dana grada Belišća, bio je podijeljen u dvije kategorije trčanja – u subotu, 1. svibnja, održana je cestovna utrka "Belišćanski cener – utrka kružnih tokova", a dan kasnije, u nedjelju, 2. svibnja, trail utrka "Jugovača trail – reciklaž".

Sve rekreativce pozdravili su i bodrili zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, predsjednik ZŠU grada Belišća Milan Zamaklar i tajnik Sportske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković. 

Od zanimljivosti svakako treba istaknuti kako je na Belišćanskom ceneru, u sve tri kategorije, ukupno pretrčano 845 kilometara, a na Jugovača trailu ukupno čak 1.048 kilometara u svim kategorijama.

Na Jugovača trailu, uz natjecatelje iz Hrvatske, sudjelovale su i dvije veslačke reprezentativke iz Moldavije, koje su se na povratku sa svjetskog veslačkog kupa u Zagrebu zadržale u Belišću. Na kraju Sportskog weekenda u Belišću nagrađeni su i najbrža trkačica Jasna Plemeniti i najbrži trkač Dejan Radanac, koji su ostvarili najbolji rezultat sudjelujući na obje utrke u najdužim kategorijama, kaže Angel,
dodajući kako su organizaciju ovog sportskog događaja podržali gradovi Belišće i Valpovo, Policijska postaja Belišće, Sportska zajednica Osječko-baranjske županije, Kombel d.o.o. Belišće, Osječka pivovara i Vindija.

Na Belišćanskom ceneru u kategoriji od 10 km među muškima najbolje plasirani su bili: Dejan Radanac (Slavonski Brod), Luka Gjajić (Osijek) i Alen Imširović (Osijek), dok su u ženskoj konkurenciji najbolje plasirane bile Jasna Plemeniti (Našice), Vlasta Živković (Osijek) i Ana Šoš (Osijek).

U kategoriji od 5 km najbolje plasirani među muškima bili su: Dino Jurić (Zagreb), Darko Smrčak (Bistrinci) i Leon Milišić-Zečević (Belišće), a u ženskoj konkurenciji Paola Rešetar (Osijek), Vesna Janković (Našice) i Leonarda Nago (Belišće).

Kategoriji od 2,5 km na kojoj je sudjelovalo naviše djece, bila je podijeljena po godištima. Među dječacima 2011. godište i starije najbrži su bili Ivan Đakovac (Nard), Jakov Bagarić (Valpovo) i Mislav Kokić (Nard), a među djevojčicama Lana Barišić (Čepin), Mia Hajnal (Našice) i Nika Barišić (Čepin).

Među dječacima 2007. - 2010. godište najbrži su bili Josip Strugačevac (Belišće), Tin Vragolović (Belišće) i Domagoj Kokić (Nard), a među djevojčicama Ela Đelatović (Đakovo), Iva Đakovac (Nard) i Marija Kučinac (Valpovo).

Među dječacima 2003. - 2006. godište najbrži su bili Domagoj Lovošević (Valpovo), Ivan Berečić (Belišće) i Fran Sinković (Belišće), a među djevojčicama Sunčica Vrdoljak (Osijek), Laura Zajček (Belišće) i Ema Turniški (Tenja).

Među dječacima 2002. i starije godište najbrži su bili Mario Tukerić (Donji Miholjac), Mario Rakmić (Belišće) i Bernard Majer (Čepin), a među djevojčicama Ruža Dodig (Zagreb), Zvjezdana Matoković (Valpovo) i Mia Nenadić (Bistrinci).

Na Jugovača trailu u dugoj kategoriji od 18km među muškima najbolje plasirani su bili Dejan Radanac (Slavonski Brod), Damir Kligl (Ivanovci) i Krunoslav Bošnjaković (Vrbica), a među ženama Ana Azenić (Osijek), Monika Bizik (Našice) i Jelena Rodić (Donji Miholjac).

U kratkoj kategoriji od 11 km, među muškima su najbolje plasirani bili Boris Hrala (Slatina), Krešimir Trgovčević (Vrpolje) i Marko Kučinac (Valpovo), a među ženama Ecaterina Fedorenco (Bendery, Moldavija), Ivana Petrović (Osijek) i Ana Kresojević (Zagreb).

U maloj kategoriji od 5 km, među muškima su najbolje plasirani bili Leon Milišić-Zečević (Belišće), Noa Čvagić (Šag) i Josip Mlakar (Bistrinci), a među ženama Iva Đakovac (Nard), Lucija Ivančević (Valpovo) i Mia Nenadić (Bistrinci).

Izdvojeno


Reci što misliš!