Sport / Ostalo

nadopuna stečenih znanja

Sokol Centar okupio gimnastičke trenere i suce istočne Hrvatske

Sokol Centar okupio gimnastičke trenere i suce istočne Hrvatske

Gimnastički treneri i suci s područja cijele istočne Hrvatske okupili su se prošlog vikenda u sportsko – rekreacijskom kompleksu Sokol Centar Osijek kako bi se kroz intenzivnu jednodnevnu edukaciju uputili u sve novitete na svjetskoj gimnastičkoj sceni

Kako se, nakon višemjesečne pauze, ponovno počela održavati i gimnastička natjecanja, bila je ovo izvrsna prilika za proširivanje i nadopunu već stečenih znanja.

U okviru edukacije, 50-ak gimnastičkih djelatnika Regije Istok, imalo priliku upoznati sa strategijom razvoja Hrvatskog gimnastičkog saveza za razdoblje 2021. – 2030., saznati novosti iz pravilnika Svjetske gimnastičke federacije (FIG) te detaljnije se upoznati s novim bodovnim pravilnicima muške i ženske sportske gimnastike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, seminar u Osijeku, zadnji je u nizu edukacija koje je nedavno organizirao Hrvatski gimnastički savez -  već ranije su organizirani seminari u Zagrebu i Zadru, a ovaj u Osijeku organiziran je za trenere i suce istočne Hrvatske.

„Zadovoljstvo je vidjeli ovaj broj kolega u Sokol Centru jer se potvrdilo da su nam itekako potrebe stalne edukacije u svijetu gimnastike – to je sport koji se kontinuirano razvija i napreduje i mi se moramo stalno upoznavati s novitetima. Obzirom da smo ponovno krenuli s natjecanjima, svima nama će biti lakše odgovoriti na nove sportske izazove nakon ove edukacije“, istaknula je Tihana Lujev, glavna trenerica GD Osijek – Žita i vrhovna sutkinja Regije Istok. 

Edukacije u Osijeku vodili su Dunja Lederer i Mario Vukoja, inače vrhovni suci Hrvatskog gimnastičkog saveza.

„Za sada smo odradili 2 seminara koji su pokrili 3 regije, Regije Jug, Zapad i Sjever. Odaziv na prva 2 seminara je bio fantastičan, i brojem sudionika, ali i reakcijama nakon edukacije. Slično se ponovilo i u Osijeku što mi je jako drago. Mišljenja sam da ovu praksu treba nastaviti i u buduće – da se redovito okupljamo na ovakvim edukacijama i seminarima, da razmijenimo znanja i iskustva, da vidimo koji su problemi u pojedinim dvoranama i da naše trenere i suce upoznamo sa smjerom rada u budućem razdoblju“, istaknula je Dunja Lederer.

„Zbog COVID-a smo se odlučili ove godine za praksu – brdo će Muhamedu, a ne Muhamed brdu“, objasnio je Mario Vukoja.

„Procijenili smo da je jednostavnije da mi predavači posjetimo svaku regiju ponaosob i odradimo edukacije. To se pokazalo izvrsnim jer je na ovaj način puno više trenera i sudaca prisustvovalo edukacijama i upoznalo se s novitetima što je naš najvažniji cilj – da se znanje širi i razina kompetencija podiže iz godine u godinu. Vjerujem da ćemo od sada primjenjivati regionalni pristup jer se kroz ove edukacije pokazalo da je to ispravan smjer za dalje“, na kraju je zaključio Vukoja.


Izdvojeno

Reci što misliš!