Sport / Ostalo

plk adamas

Vukovarci izvrsni na državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu

Vukovarci izvrsni na državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu

Zlatne medalje, novi državni rekordi, prva žena u Master III kategoriji...

Zadar je 5. i 6. rujna 2020. godine bio domaćin IX. Državnog prvenstva u powerliftingu i bench pressu pod okriljem Hrvatskog powerlifting saveza i IPF federacije. Iako je trenutna kriza oko koronavirusa ostavila svoj pečat na području sporta, narečena ipak nije uspjela spriječiti odmjeravanje snaga najjačih ljudi u Hrvatskoj. 

Članovi Powerlifting kluba "Adamas" su također sudjelovali na ovom natjecanju i ostvarili odlične rezultate.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U kategoriji juniorki do 57 kg Tea Stojšić osvojila je zlatnu medalju i srebrni pehar u ukupnom poretku juniorki sa čučnjem od 110 kg, bench pressom od 65 kg i deadliftom od 130 kg. Postavila je i novi državni rekord u čučnju (110 kg) te rekord u totalu (305 kg). Tea je sudjelovanja na ovom natjecanju i kao sutkinja.

Posebno iznenađenje bila je nova članica Zdenka Štimac, koja je nastupila u kategoriji Master III do 72 kg i postavila nove državne rekorde u toj kategoriji sa čučnjem od 65 kg, bench pressom od 35 kg i deadliftom od 100 kg (total 200 kg) te osvojila zlatnu medalju i zlatni pehar. Prva je žena koja je u Hrvatskoj nastupila u Master III kategoriji. Imala je niz problema s kralježnicom i koljenima, a bavljenje powerliftingom joj je popravilo zdravlje i gotovo eliminiralo sve postojeće probleme. 

U bench pressu Adamas je predstavljao Šimun Crnomarić koji je u kategoriji juniora do 66 kg osvojio zlatnu medalju sa odličnim bench pressom od 110 kg.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!