Sport / Odbojka

žal za propuštenim prigodama

Mursa uzela set Mladosti, ali nije uspjela obraniti naslov

Mursa uzela set Mladosti, ali nije uspjela obraniti naslov

Nakon gotovo dva sata igre, odbojkaši Murse u finalu Kupa poraženi su od zagrebačke Mladosti s 1-3 (12-25, 19-25, 25-16, 31-33)

Odbojkaši Murse nisu uspjeli ponoviti prošlogodišnji uspjeh i obraniti naslov u Kupu. Ovaj put u finalu je uspješnija bila zagrebačka Mladost koja je, nakon gotovo 2 sata kvalitetne odbojke u dvorani Gradski vrt, u infarktnoj završnici s 1-3 (12-25, 19-25, 25-16, 31-33) svladala domaćina.

Odbojkaški spektakl i utakmica dostojna finala, tako možemo sažeti samu završnicu Hrvatskog odbojkaškog kupa. Predstavljanje igrača praćeno je efektima dima i vatre, a već je i takva najava susreta predvidjela fantastičnu atmosferu u dvorani.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gostujuća momčad bolje je otvorila utakmicu i sjajno povela sa 7-1 pa onda i 13-3. Mursa nije dobro otvorila susret, a odbojkaši Mladosti dominirali su parketom i s lakoćom osvojili prvi set s 12-25. U drugom setu izabranici Marija Tepperta počinju se vraćati i ozbiljnije prijetiti.

Ipak, gosti i dalje drže inicijativu pa im pripada i drugi set, ali uz nešto manju razliku, s 19-25. Rezultat od 0-2 na semaforu potaknuo je neke promjene u redovima Murse. Novi domaći organizator igre poremetio je planove Zagrepčana. Osječkim odbojkašima ta je promjena dobro došla – igrali su još bolje i kvalitetnije pa je treći set otišao na njihovu stranu i tako se zakomplicirao dvoboj.

Ekipe su krenule s dramatičnim četvrtim setom. Gledali smo veliku borbu s obje strane za svaki poen koji bi mogao biti presudan i donijeti titulu. Imali su Osječani dobrih prilika, ali imala ih je i Mladost koja je u infarktnoj završnici bila nešto koncentriranija i spretnija pa s 31-33 završila meč u svoju korist. Boris Buša, korektor Mladosti, s 19 poena proglašen je MVP-om Kupa. A, najefikasniji u redovima Murse na ovom je susretu bio Ivan Matoković s 18 poena.

Iako su jedini klub koji je u Kupu uspio uzeti set Mladosti, osječkim prvotimcima malo je nedostajalo za nešto bolji rezultat. Slabije su ušli u utakmicu, ali igrom u posljednja dva seta pokazali su da se u Osijeku igra itekako dobra i kvalitetna odbojka. A to potvrđuje i činjenica da im je ovo bilo treće uzastopno finale. Ipak, protiv renomirane zagrebačke Mladosti nisu mogli.

"Na kraju nismo uspjeli u našem trećem uzastopnom finalu. Mladost je zasluženo pobijedila, iako je možda moglo biti drugačije da smo malo koncentriranije i bolje ušli u utakmicu. Polako smo se vraćali u drugom setu, a onda smo u trećem igrali onako kako znamo i možemo. Na kaju je taj četvrti set završio tako da je u toj nekoj lutriji završnih poena Mladost bila spretnija i sretnija i na kraju zasluženo osvojila", iskreno će Mario Teppert, strateg Murse.

Utakmicu dostojnu finalu upotpunila je i sjajna atmosfera na tribinama. Tribine male dvorane Gradski vrt bile su popunjene, a skupilo se oko tisuću gledatelja koji su došli uživati u prikazanoj odbojci, ali i podržati domaći klub. A, veliki užitak bio je i igrati pred takvom publikom.

"Prije svega, zahvalio bih ovoj publici što su izdvojili svoje vrijeme i došli nas podržati. Zaista je bilo spektakularno vidjeti ih u tolikom broju i igrati pred njima. Žao mi je što ih nismo uspjeli do kraja razveseliti", tvrdi Davor Bogdanović, kapetan Murse.

Kao lider momčadi svjestan je da su zakazali u prvom setu, ali i ponosan što su pokazali karakter i uspjeli se vratiti: "U prvi set nismo ušli kako znamo i možemo, međutim pokazali smo karakter i vratili se u utakmicu na lijep način. Ostavili smo ih u tom setu na 16 poena i pokazali da se ne otpisujemo lako. U završnici četvrtog seta smo trebali možda biti malo hrabriji, neke naše odluke i njihovi laki poeni tu su očito prelomili utakmicu. Bili su bolji i hrabriji u tom periodu, a nama ostaje žal za tim trofejem. Međutim, okrećemo se prvenstvu i nadamo se boljim utakmicama i još većim izazovima", dodaje Bogdanović.

Imala je Mursa čak pet set-lopti u četvrtom setu i malo je nedostajalo da dvoboj ode do samog kraja, u peti set. S druge strane, Mladost je iskoristila petu meč loptu za osvajanje prvog trofeja ove godine i veliko slavlje u svojim redovima.

Sve u svemu, u četvrtak je u dvorani Gradski vrt bio pravi odbojkaški spektakl – gledali smo kvalitetnu odbojku u napetom meču, a atmosferu su dodatno začinile popunjene tribine. Osječani nisu uspjeli napraviti senzaciju i svladati Mladost, ali vremena za žal nema. Okreću se prvenstvenim obvezama jer ih već nakon dva dana očekuje novi zahtjevan izazov – u subotu će u sklopu 19. kola Superlige gostovati kod OK Ribole iz Kaštela, a utakmica je zakazana za 16 sati. 


Izdvojeno

Reci što misliš!