Sport / Odbojka

Mursa fantastična protiv Marine

Mursa fantastična protiv Marine

U derbiju prve odbojkaške lige momčad MOK Murse pobjedila je trenutno prvoplasiranu ekipu Mladost Marina Kaštela. Rezultat od 3:2 protiv favorizirane ekipe smatra se pravom senzacijom s obzirom na financijsku situaciju u ova dva kluba.

U Gradskom vrtu raspoloženi navijači svjedočili su odličnoj igri Murse te vrhunskom odbojkaškom i sportskom spektaklu kakav se odavno nije vidio u Osijeku, ali i šire. Navijanje vjerne publike koje se na trenutke približavalo euforiji, nosilo je našu momčad prema pobjedi. Ovaj trijumf ima ogromnu važnost u više aspekata: znači osigurano drugo mjesto, povoljnu startnu poziciju u doigravanju i osvojeno pravo na izlazak u Europu, tj. pravo nastupa u Interligi. To pak znači internacionalne susrete i mogućnost da Osječani u svom gradu gledaju utakmice u kojima sudjeluju ekipe iz Češke, Slovačke, Mađarske, Austrije, Slovenije i naravno iz Hrvatske.

Ne manje važna je činjenica da je ovo pobjeda nad klubom koji već sudjeluje u srednjoeuropskoj ligi. O razlici u budžetima u razmjeru od oko 1: 10 u korist Kaštelana ovaj put nećemo lamentirati. Samo ćemo s ponosom naglasiti da su domaći momci koji imaju proračun manji od većine trećeligaških nogometnih klubova pobijedili u srazu sa ekipom koja u svojim redovima ima skupo plaćene domaće igrače, jednog igrača iz Amerike i budžet koji se mjeri u milijunima kuna!

SiB.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!