Sport / Nogomet

Osijek do treće gostujuće pobjede i novog priključka za Europu

Osijek do treće gostujuće pobjede i novog priključka za Europu
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Osijek je stigao do tri važna boda u borbi za Europu, a jedini strijelac bio je Ramon Mierez

Nogometaši Osijeka po treći put ove sezone stigli su do gostujuće pobjede. Ranije su slavili tek protiv Rudeša i Hajduka, a danas nakon dugog posta i protiv Slaven Belupa u Koprivnici.

Nije to bila ljepotica, ali je Osijek napokon odigrao bez iti jedne pogreške u obrani i tako sačuvao rano vodstvo nakon što je prvo u 6. minuti pucao Nejašmić, pa Jugović, a konačno loptu u mrežu pospremio Ramon Mierez.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvom dijelu Osijek je imao još jednu lijepu prigodu nakon duge lopte Nejašmića, ali je Jurišić pucao za malo preko gola. Slaven je imao tek poluprigode i nije ozbiljnije zaprijetio Malenici.

Drugi dio krenuo je s ofenzivom Slavena, ali je Osijek stao u čvrsti blok i možemo reći kako su to većinom bili jalovi napadi domaćih. Sve su to bili jalovi pokušaji i nakon dugo vremena Malenica je ostao bez ozbiljnije intervencije.

Prema naprijed je Osijek pokušavao tek preko Matkovića koji je još jednom pokazao svoju agilnost i kvalitetu, ali ovoga puta bez konkretnijeg učinka.

NK Slaven Belupo - NK Osijek Fotogalerija

Osijek nastavlja s gostovanjima i to protiv Rudeša protiv kojeg bi mogao zaigrati i na njihovom stadionu. Nakon toga slijedi još jedno gostovanje i to ono na Poljudu. U svakom slučaju lakše Osječani dišu budući su s tri nova boda ponovo uhvatili priključak s Lokomotivom i stigli na minus jedan bod u borbi za Europu.


Izdvojeno

Reci što misliš!