Sport / Nogomet

nema vremena za očaj

Zekić: Jedno radimo na treninzima, a na utakmici totalna blokada

Zekić: Jedno radimo na treninzima, a na utakmici totalna blokada
Goran Stanzl/Pixsell

Osijek već u utorak igra novu utakmicu protiv Lokomotive i u njoj nema pravo na popravni budući se radi o Kup utakmici

Pogotkom Ramona Miereza u sudačkoj nadoknadi vremena iz jedanaesterca došli smo do vrijednog boda protiv Lokomotive. Nije to baš bila igra po ukusu nogometnih zaljubljenika, no ni domaćin nije pokazao nešto više tako da se na kraju može reći da je neriješeno i najrealniji ishod.

"Opet smo dobili jeftin gol kao i nedavno u Puli, svojstven samo nama. Što se tiče same utakmice, nije tu bilo neke posebne kvalitete, igralo se nepovezano, s puno pogrešaka u osnovnim nogometnim elementima. Teško je nešto razviti na terenu kada deset puta kreneš s loptom naprijed i izađeš s njom u aut, pa onda deset puta pogriješiš u najjednostavnijem pasu…. Opet nismo imali kvalitetan priključak iz faze obrane u fazu napada, ali ne želim sada biti previše kritičan jer nam za nekoliko dana slijedi nova utakmica", izjavio je Zoran Zekić.

Mora se preuzeti odgovornost na terenu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Teško je našem treneru prihvatiti spoznaju da se tijekom susreta uvuče nekakva nesigurnost u momčad, pa se ponavljaju neke pogreške koje bi se uistinu morale izbjeći…

NK Lokomotiva - NK Osijek
remi s lokosima Muko moja! Osijek se dugo mučio pa iz penala stigao do važnog boda

"Sada sam opet razgovarao s dečkima. Jedno pokazuju na treninzima, usvajajući zahtjeve, a onda im se dogodi totalna blokada na utakmici. A mislim da ne tražim ništa prekomplicirano, samo da budemo malo hrabriji i više vjerujemo u sebe te da preuzimamo odgovornost u nekim situacijama. Ne uspijevamo se nametnuti i moramo pronaći ljude s karakterom koji će biti hrabriji i odlučniji te jaki na lopti da nešto možemo kreirati prema naprijed", dodaje Zekić.

NK Lokomotiva - NK Osijek Fotogalerija

Još jednom nam se dogodio primljeni pogodak praktički iz ničega, bez neke suparnikove šanse.

"Izgleda da je ovo takva sezona da se moramo patiti na ovakav način. Naravno da se pogreške događaju, Marko nas je često spašavao, pa tako i u prošlom kolu. Danas je pogriješio, no rekli smo u poluvremenu idemo sada njega „iščupati“ Ono što me veseli je da su dečki zaista dali sve od sebe, ne pričam pritom o kvaliteti izvedbe, nego o htijenju i želji. Raduje me taj gol za izjednačenje i vrijedan bod, posebno kada znamo da je Lokomotiva s Dinamom oba puta bila odlična. Zadržali smo prednost koju imamo ispred njih što je svakako dobro", pokušao je zadržati optimizam trener Osijeka.

Ramonu opet povjerenje za „penale“

Mnogi nisu očekivali da će jedanaesterac, posebno u tako važnom trenutku susreta, izvesti Mierez koji je u ranijim sezonama imao dosta promašaja s bijele točke. Sada nam je donio bod svojim već 11. golom.

"Mislim da se poštenje koje ima treba nagraditi i rekao sam mu poslije utakmice s Goricom da će on biti sljedeći izvođač kaznenih udaraca. Hvala Bogu, danas ga je zabio i to će mu biti još jedan poticaj jer je svakom golgeteru i to bitno kad zabije iz „penala“, što nije jednostavno. Molim naše igrače da mu daju veću podršku i da svi zajedno budu hrabriji i da igramo na način kako bismo svi htjeli. Znam da to nije baš jednostavno, ali naprosto moramo biti bolji", jasan je Zekić.

U utorak se vraćamo u Kranjčevićevu gdje nas čeka dvoboj za prolaz u polufinale Kupa.

"Nema mjesta nikakvim kalkulacijama, niti prilike za popravni. Nemoguće je da mi iz svoje prve pogreške obično primamo gol, ali je i to odraz našeg sadašnjeg trenutka i samopouzdanja. Opet govorim, svaki dan radim s tim dečkima, želim da budu odlučniji i da uzmu malo više rizika, naravno u zoni gdje treba biti tako. Bez toga danas ne ide u nogometu", zaključio je Zekić.


Izdvojeno

Reci što misliš!