Sport / Nogomet

remi s lokosima

Muko moja! Osijek se dugo mučio pa iz penala stigao do važnog boda

Muko moja! Osijek se dugo mučio pa iz penala stigao do važnog boda
Goran Stanzl/Pixsell

Loše je Osijek igrao, ali je na kraju zahvaljujući Mierezu stigao do boda

Zoran Zekić rekao je kako nikad više ne želi gledati Osijek kao u utakmici protiv Istre, a već na idućem gostovanju njegovi momci pobrinuli su se da njihov trener dobije itekako dobro prisjećanje.

Uvodni dio utakmice protekao je u ispitivanju snaga bez prigoda na obje strane. Osijek je želio sigurnost na lopti, a Zekić je ponovo postavio nekoliko defanzivaca s nama nepoznatim ciljem i planom igre. Ta kukavička igra na gostovanjima ponovo je kažnjena kad je Lokomotiva ubacila jednu loptu pred vrata Malenice, a ovaj je još jednom vrlo loše reagirao i na gotovo identičan način kao u Puli primio pogodak. Strijelac je bio Smakaj, ali gol itekako ide na dušu Malenici koji nikako da nauči kako u svom prostoru mora biti car koji dominira.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Itekako vrijedi istaknuti i 40. minutu kad je Mierez pao u kaznenom prostoru nakon očiglednog povlačenja za dres, ali je Erceg, a onda i VAR vrlo brzo donio odluku kako se ne radi o najstrožoj kazni. U najmanju ruku, još jedna, diskutabilna odluka suca.

NK Lokomotiva - NK Osijek Fotogalerija

U drugom dijelu Zekić je uveo Nejašmića i to je ipak donijelo nešto napretka u igri Osijeka koji ipak čvrstoj Lokomotivi nije uspjevao ozbiljnije zaprijetiti. Prvi ozbiljniji pokušaj i udarac u vrata vidjeli smo u 88. minuti kad je Zebec brzo ubacio iz auta, a Mierez iz kosa pokušao iznenaditi Šubarića.

Srećom po Osijek u prvoj minuti sudačke nadoknade stiglo je i izjednačenje. Smakaj je očigledno igrao rukom, a Erceg je (predugo) gledao VAR snimku i na kraju potpuno opravdano pokazao na najstrožu kaznu iz koje je svoj 11 gol sezone zabio Ramon Mierez.

Stigao je tako Osijek do važnog boda i odžavanje prednosti na četvrtom mjestu, a novi dvoboj ova dva protivnika gledati ćemo već u utorak kad se sastaju u Kupu. Morati će Osijek pokazati više i nešto promijeniti u svom pristupu i igri ako želi proći u sljedeću rundu. Ovakva igra jednostavno više nema smisla i potpuno je nejasno kako Osijek ne može pronaći formulu za igru u gostima.


Izdvojeno

Reci što misliš!