Sport / Nogomet

osijek - gorica u 15 sati

Nogometaši Osijeka danas od 15 sati na Pampasu traže iskupljenje za sramotnu predstavu iz Pule

Nogometaši Osijeka danas od 15 sati na Pampasu traže iskupljenje za sramotnu predstavu iz Pule
NK Osijek

Trener Osijeka želi da mu momčad u nedjeljnoj utakmici bude sasvim drugačija nego prošle subote

Nogometaši Osijeka danas od 15 satia na Pampasu igraju protiv Gorice i traže iskupljenje za katastrofalnu utakmicu iz prošlog kola u Puli.

Nakon razočaravajućeg nastupa u Puli, trener Zoran Zekić u svakom pogledu očekuje više od svoje momčadi, što bi onda trebalo rezultirati i priželjkivanim bodovnim učinkom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Mislim da imamo dosta motiva u svakom smislu. Energijom, kvalitetom i rezultatom iskupiti se za ono što je bilo u Puli. Vidjeli smo na svojoj koži kada nismo na 100 posto kako to može izgledati na terenu. Nadam se da je to bilo posljednji puta i da ćemo u nedjelju biti drugačiji i pobijediti. Već sam nakon prošle utakmice rekao da je naša izvedba s Istrom bila ispod svake razine u svakom smislu, a u takvom smo trenutku da moramo biti stalno maksimalno motivirani i koncentrirani. Također i pronaći igrače s kojima ćemo ubrzati protok lopte i bolje rješavati situacije „jedan na jedan“. Nedostaje nam hrabrosti i odlučnosti kao i samopouzdanja, da ne budemo više u nekakvom strahu. Znači, trebamo otpustiti kočnice i igrati nogomet", rekao je osječki kormilar.

Dolaze Goričani koji imaju niz od pet uzastopnih poraza i svakako će se potruditi da baš u Osijeku prekinu takvu seriju. Sportaši naprosto moraju tako promišljati…

"Svatko ima svoje razmišljanje, neke poraze oni nisu zaslužili. A mi nakon Istre stvarno imamo puno motiva. Nadam se da ćemo imati sve igrače i da će zaigrati najspremniji. Jurišić je, eto, osjetio bol u mišiću već u prvoj minuti utakmice u Puli, a nismo to najbolje iskomunicirali. Igrao je do kraja, ali ne na onoj razini na kojoj bi sigurno bio da nije bilo tih problema. Za Miereza ne moram ni govoriti koliko nam nedostaje u svakom smislu, kao i za Nejašmića koji se također požalio na ozljedu. Nadam se da će svi oni biti spremni za utakmicu.", rekao je Zekić.

Bez maksimalnog angažmana svakog pojedinca sve je teže računati na bodove, pa i onda kada bi određena razlika u kvaliteti morala doći do izražaja. A navijači će sigurno podržati borbenost i zalaganje, uvijek je bilo tako.

"Žalosno je da uopće moramo pričati o tim stvarima. Ako nemaš motiva, želje i energije - pogriješio si sport i zanimanje. Takvi preduvjeti moraju postojati, a na to treba nadograditi određenu kvalitetu. Siguran sam da će naši navijači to prepoznati, kao i puno puta do sada. Znam da i njima nije lako gledati nas ponekad u ovakvom izdanju, kao ni meni, uostalom. Nadam se da ćemo skupa istrpjeti neke stvari i pomoći ovim dečkima na terenu, da bismo na kraju svi zajedno uživali u nogometu", zaključio je Zekić.


Izdvojeno

Reci što misliš!