Sport / Nogomet

strogo provođenje pravila

Policija privela šest navijača, oni Hajdukovi ostajali bez dresova i majica na ulazu

Policija privela šest navijača, oni Hajdukovi ostajali bez dresova i majica na ulazu
Davor Javorović/PIXSELL

S obzirom da je ovaj susret HNL-a proglašen utakmicom visokog rizika policija prije utakmice pozvala navijače da se pridržavaju odredbi Zakona

Pet navijača privedeno je u subotu, tijekom nogometne utakmice između Osijeka i Hajduka, na osječkom stadionu "Opus Arena", koju je policija ocijenila kao utakmicu visokog rizika, izvijestio je MUP na društvenoj mreži "X".

Privedena su četiri navijača NK Hajduka i jedan navijač NK Osijeka, a utakmicu je pratilo 11700 tisuća navijača, od čega 622 gostujuća. U policiji ne preciziraju zbog kojih su prekršaja ili kaznenih djela privedeni navijači, već najavljuju da će, po završetku svih poduzetih radnji, uputiti priopćenje za javnost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom da je ovaj susret HNL-a proglašen utakmicom visokog rizika policija prije utakmice pozvala navijače da se pridržavaju odredbi Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osijek - Hajduk 1:1 Fotogalerija

Iz policije su priopćili kako se poziv navijačima odnosi posebice na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike te pozvali navijače na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice.

Osijek - Hajduk 1:1
mierez izjednačio Tvrdi dvoboj Osijeka i Hajduka završio bez pobjednika
posljedice derbija Derbi završio, ali opet će se najviše pričati o suđenju. Pajač ponovo žestoko oštetio Osijek?!

Navijači Hajduka pak požalili su se na društvenim mrežama kako su ulazu sjever ostajali bez obilježja svog kluba budući su zaštitari ljubazno zatražili skidanje istih. Kako je danima prije utakmice izvještavano, obilježja gostujućeg kluba strogo su zabranjena na svim tribinama osim u prostoru predviđenom za goste pa je nejasno zašto neki i dalje misle kako mogu kršiti ova pravila.


Izdvojeno

Reci što misliš!