Sport / Nogomet

solidna predstava

Osijek s domaćim igračima i prosjekom godina 21,5 pobjedio trećeplasiranu ekipu slovenskog prvenstva

Osijek s domaćim igračima i prosjekom godina 21,5 pobjedio trećeplasiranu ekipu slovenskog prvenstva
NK Osijek

Osijek je pokazao svoju mladost i svladao vrlo dobre Slovence u dvoboju u Kopru

Dobru su utakmicu odigrali Bijelo-plavi na gostovanju u Kopru i ostvarili pobjedu nad trećeplasiranom momčadi u prvenstvu Slovenije.

Prvi je opasnije priprijetio Mikolčić iz „slobodnjaka“ sa 16 metara, vratar Kopra je izbio loptu iz desnog gornjeg kuta u korner nakon kojega je glavom pucao Bralić, ali nije bio precizan. Potom je Drambaiev fino asistirao Živkoviću koji ne uspijeva pucati kako je želio, a nedugo zatim je pokušao i glavom, međutim, nije naciljao okvir vratiju. Inače, Ukrajinac je i danas zaigrao na krilu i to se zasad pokazuje kao Zekićevo otkriće priprema.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koju minutu kasnije još je još jednom odlično projurio po lijevom krilu, namjestio novu priliku Živkoviću koji puca iz prve, no to nije ispalo dobro. Sredinom prvog dijela Mittendorfer je pucao glavom nakon ubačaja iz prekida, a Kolić je obranio njegov udarac. I onda je, u 32. minuti, postignut pogodak. Mikolčić je ubacio iz kuta, Bralić najviše skočio i glavom poslao loptu u gornji desni kut. Do odlaska na odmor Osijek je još imao prigodu Matkovića čiji je šut blokiran.

jose boto
ozbiljan i stručan rad Botov prvi intervju: "Ne očekujte od mene čuda, u nogometu ne postoje čudotvorci, pa to nisam ni ja"

Još jedan gol u nastavku

Matković je dobro pucao početkom drugog poluvremena, ali je Curcija bio siguran na vratima. Na suprotnoj strani šansu je imao Sule koji je prebacio gredu. Nešto kasnije na udarcu je bio i Groznica te zamalo promašio. Opasno je pred našim vratima bilo u 70. minuti kada se pred Kolićem našao Marsetić. Spašavali su prvo Vrbanac, potom i Bralić ispred gol-linije. Zahirović je mogao povećati osječko vodstvo, baš kao i Bukvić u još boljoj situaciji za udarac, kada ga je idealno poslužio Nejašmić koji je uz Bralića bio najiskusniji igrač na terenu. Vratar Kopra je uspio sačuvati mrežu, ali ne i u 75. minuti. Tada je Bukvić iz prekida loptu s desne strane poslao na drugu vratnicu gdje se dobro snašao Zahirović i zabio svoj prvi pogodak za NK Osijek. Nekoliko minuta kasnije Zahirović je u ulozi asistenta za Babića koji je u vrlo dobroj prigodi, no pogađa vanjski dio mreže. Do kraja je još pokušao i Bukvić, međutim, pucao je iznad vratiju.

 

Dodajmo kako je Osijek danas pokazao svu svoju mladost i s prosjekom godina od 21,5 pokazao kako itekako među bijelo-plavima ima talenta i kapitala za budućnost. Upravo to je želio vidjeti i novi sportski direktor Jose Boto koji će sad imati i slatke brige kako balansirati između pojačanja i korištenja unutarnjih resursa.


Izdvojeno

Reci što misliš!