Sport / Nogomet

pobjeda protiv zrinskog

Pojačanje Osijeka neočekivano najbolji igrač prve pripremne utakmice

Pojačanje Osijeka neočekivano najbolji igrač prve pripremne utakmice
Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je u završnici stigao do pobjede protiv vrlo dobrog Zrinskog

Nogometaši Osijeka odigrali su prvi pripremni susret ove godine. Suparnik je bio trenutno prvoplasirani sastav Prve HNL Zrinski iz Jurjevca, a susret se igrao na odličnom pomoćnom terenu na Pampasu.

Obje momčadi izašle su u kombiniranom sastavu pa tako za Osijek nije zaigrala nekolicina prvotimaca, između ostalih na klupi su ostali Mierez, Malenica i Nejašmić i priliku su dobile mlade snage.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvom dijelu nismo vidjeli golove već samo nekoliko polu prigoda. Prijetio je mladi Zahirović i veteran Lovrić, ali se rezultat nije mijenjao.

Drugi dio obje momčadi započele su s potpuno promijenjenim sastavima, a za Zrinski je zaigrao i njihov ponajbolji igrač Dogan.

Bolje se u tom dijelu snašao Osijek iako je Zrinski prvi poveo golom bivšeg igrača Osijeka Unušića koji je lijepo pogodio s 20 metara. Brzo je Osijek izjednačio kad je mladi Roko Jurišić asistirao za Bakovića.

Zrinski je mogao do novog vodstva u 65. minuti, ali se na putu do gola ispriječila vratnica. U samoj završnici susreta Osijek je stigao do pobjede. Drambaiev je odlično pogurnuo loptu s iijevog krila u kazneni prostor, a Pušić iz "mrtvog" kuta pogađa malu mrežicu na suprotnoj strani vratiju.

NK Osijek - NK Zrinski Fotogalerija

U 87. minuti Bijelo-plavi povećavaju vodstvo kad Matković zdesna ubacuje, na loptu kreće agilni Baković, ali je ne uspjeva usmjeriti ka suparničkim vratima, no na drugoj vratnici sve je pratio uporni Jurišić i mirno zabio za 3:1.

Tako se u ovom susretu kao prvo ime nametnulo pojačanje Osijeka, Jurišić koji je s golom i asistencijom zasigurno kupio nešto povjerenja Zorana Zekića.

Dodajmo i kako se danas napokon očekuje dolazak Portugalca Bote na mjesto sportskog direktora i rješavanje brojnih otvorenih pitanja. Prvo su na redu postojeći igrači, a zatim i nužno potrebna pojačanja.


Izdvojeno

Reci što misliš!