Sport / Nogomet

ZANIMLJIVO

Upoznajte Li, mladu Kineskinju iz Pekinga, veliku navijačicu NK Osijek

Upoznajte Li, mladu Kineskinju iz Pekinga, veliku navijačicu NK Osijek
NK Osijek

Li je prevela s hrvatskog na kineski jezik i dokumentarni film o oproštaju NK Osijek od Gradskog vrta i prezentirala ga svojim kolegama i prijeteljima

U Nogometnom klubu  Osijek ostali su poprilično iznenađeni kad je u fan shop na novom stadionu ušetala Kineskinja i na tečnom hrvatskom rekla da navija za Bijelo-plave. Riječ je o Li Žuo Jian, 22-godišnjom studenticom iz Pekinga koja na jednom od tamošnjih sveučilišta već četvrtu godinu na Kineziološkom fakultetu uči hrvatski i to kroz studijski program Organizacija i integracija u sportu.

Posljednje je mjesece provela na europskom kontinentu na studentskoj razmjeni i trenutno je u belgijskom Leuvenu u koji se vraća nakon božićnih blagdana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Li je, inače, prvi puta došla u Hrvatsku, a Osijek nije slučajno odabrala budući da joj starija sestra već više od deset godina živi u Tenji.

Kada su je njeni profesori na fakultetu pitali koje bi hrvatsko ime izabrala odlučila se za Lea, pa se tako i predstavila.

Nije skrivala oduševljenje tijekom unutarnjeg obilaska našeg stadiona o kojemu je već dosta toga i znala, informirajući se i intenzivno prateći sve na društvenim mrežama. Li je prevela s hrvatskog na kineski jezik i dokumentarni film o oproštaju NK Osijek od Gradskog vrta i rado ga prezentirala kolegama i prijateljima.

"Oduševila nas je svojom emocijom o gradu i klubu kojega je, kako kaže zavoljela, kao i odličnom komunikacijom na našem jeziku. Stoga smo je ispratili uz prigodne poklone i poželjeli da se uskoro ponovno vidimo i to na nekoj od naših utakmica na Opus Areni, što je i njezina velika želja." rekli su iz NK Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!