Sport / Nogomet

anton matković

Osijek potpisao prvi profesionalni ugovor s velikim talentom

Osijek potpisao prvi profesionalni ugovor s velikim talentom
Borna Jakšić/PIXSELL

17-godišnjak iz Slavonskog Broda obvezao se na vjernost Bijelo-plavima do 30. lipnja 2026. godine,

Jedna od prioritetnih zadaća ove zime bila nam je potpisati prvi profesionalni ugovor s vrlo nadarenim Antonom Matkovićem koji je svoj potencijal potvrdio već u prvim seniorskim nastupima, objavili su iz NK Osijek na svojim web stranicama.

Ovaj 17-godišnjak iz Slavonskog Broda, rođen 19. veljače 2006., obvezao se na vjernost Bijelo-plavima do 30. lipnja 2026. godine, nakon što je prethodno imao stipendijski ugovor s našim klubom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sretan sam i zadovoljan. Brzo sam dobio šansu među prvotimcima i drago mi je što sam došao do sadašnje razine, a prostora za napredak će uvijek biti. Još sam jako mlad, stoga zahvaljujem ljudima u NK Osijek na ukazanoj prilici među profesionalcima, posebno šefu stručnog stožera koji mi je pružio priliku. Debitirao sam protiv Hajduka u prekrasnom ambijentu na Opus Areni, nedugo zatim je uslijedio i taj moj prvijenac što se golova tiče u još jednom derbiju, kada smo gostovali kod Dinama u Maksimiru, ali se sigurno time neću zadovoljiti nego želim ostvariti puno više zajedno sa svojim suigračima", rekao je Matković.

U grad na Dravi stigao je iz Marsonije u ljeto 2022. nakon što je u više navrata skrenuo pozornost na sebe i svoj talent. Izrazito je snažan i robustan, visok 191 centimetar, pritom i vrlo brz, uz sve to i ljevak, a to su karakteristike koje za jednog napadača naprosto moraju biti prednost na terenu.

"Uvijek sam u mlađim kategorijama bio posebno motiviran igrati baš protiv Osijeka jer je to najbolji klub na ovim našim slavonskim prostorima. Zato sam bio i počašćen pozivom da dođem u Gradski vrt što sam vidio kao svoju priliku koja se ne propušta. Znam da se stalno moram dokazivati, nitko me neće forsirati samo zato što sam mlad i željan igre. Najviše je toga sada na meni", rekao je.

KAKAV KOMPLIMENT Gvardiola pitali da odabere mladog Hrvata kojeg čeka blistava budućnost: "Ima jedan u Osijeku, 17 mu je godina"

Do sada je Anton skupio pet nastupa u HNL-u, nedavno ga je i Joško Gvardiol spomenuo u kontekstu velike perspektive hrvatskog nogometa, a nije tajna da njegov razvoj prate mnogi skauti velikih europskih klubova. No, sada je najvažnije da sve svoje kvalitete što češće iskazuje u bijelo-plavom dresu, dakako i u reprezentaciji Hrvatske gdje već imao zapaženo mjesto u selekciji U-19.

Inače, nedavno je dobio i svoj profil na stranici Transfermarkt koja ga je procjenila da vrijedi 400 tisuća eura.


Izdvojeno

Reci što misliš!