Sport / Nogomet

bundesligaš

Stigla je i službena potvrda, Nenad Bjelica preuzeo klupu bundesligaša

Stigla je i službena potvrda, Nenad Bjelica preuzeo klupu bundesligaša
Milan Sabić/PIXSELL

Bjelica je bio bez posla od početka listopada kada je zbog serije loših rezultata dobio otkaz u Trabzonsporu nakon samo nekoliko mjeseci...

Bivši trener Osijeka Nenad Bjelica novi je trener njemačkog bundesligaša Union Berlina, objavio je klub na društvenim medijima.

"Dobar dan, Nenad Bjelica", napisao je svom X-profilu Union u nedjelju. Očekuje se da će Union, za koji igra i hrvatski reprezentativac Josip Juranović, potpisati ugovor u nedjelju poslijepodne.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Berlinski klub je nedavno smijenio Ursa Fischera, a Bjelica je bez posla od početka listopada kada je zbog serije loših rezultata dobio otkaz u Trabzonsporu nakon samo nekoliko mjeseci.

Fischer je Union Berlin vodio pet godina i od njega napravio hit-klub Bundeslige te izborio plasman u Ligu prvaka. Međutim, presudio mu je ovosezonski niz od devet poraza u Bundesligi i rano ispadanje iz Kupa, pa je klub iz Berlina, koji je prošle sezone bio četvrti, sada predzadnji sa samo sedam bodova iz 12 kola. U Ligi prvaka u skupini s Realom, Napolijem i Sportingom ima jedan osvojen bod u četiri kola.

Bjelica je nakon igračke karijere postao trener austrijskog Kärntena te bio u Lustenauu, Wolfsbergeru i bečkoj Austriji. Nakon rada u Italiji i Poljskoj, vratio se u Hrvatsku, gdje je dvaput osvojio prvenstvo i jednom Kup s Dinamom, a kasnije dvije godine bio trener Osijeka.


Izdvojeno

Reci što misliš!