Sport / Nogomet

potvrditi split

Zekić: "Dugo sam se pripremao za povratak. Moramo početi koristiti ovaj stadion kao prednost!"

Zekić:
Davor Javorovic/PIXSELL

Nisam još vodio utakmicu na Opus Areni, ali sam ih gledao u prijenosu, moramo početi koristiti ovaj stadion, akustiku i energiju da nam to bude prednost, a ne teret, kaže Zekić

Nogometaši Osijeka u subotu 28. listopada od 18.10 sati na Opus Areni dočekuju Istru 1961 u 13. kolu SuperSport HNL-a. Nakon domaće pobjede protiv Rudeša (3:0) i gostujuće protiv Hajduka (2:0) svi priželjkujemo još jedan uspješan nastup Bijelo-plavih. Optimizam uoči dolaska Puljana emitirao je i glavni trener Zoran Zekić.

"Tjedan pripreme pred Istru 1961 je prošao zadovoljavajuće, nadam se da ćemo to i potvrditi na samoj utakmici. U životu nema garancije za puno stvari, posebno u nogometu, ali mislim da smo napravili dobre preduvjete za ovo što slijedi. Nakon Hajduka smo mirne glave, svjesni smo da smo tamo imali i nedostataka, ali i dobrih detalja. Ne želim ništa mijenjati po pitanju pristupa i shvaćanja nogometa, nadam se dobroj posjeti i podršci, ali i da u svemu tome budemo pametni. Za sada još uvijek igramo nogomet kakav možemo igrati, a za bolje stvari ćemo čekati neko vrijeme", rekao je Zekić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Strateg Bijelo-plavih naglasio je da će od momčadi tražiti pristup identičan onome na Poljudu.

"U ovom trenutku, dok nekim igračima ne pronađemo prave pozicije, nećemo moći igrati visoki pressing i toga u ovom trenutku svi moramo biti svjesni. Napredujemo, neki igrači su se kroz ovaj tjedan jako digli po pitanju rada, neki na žalost nisu, ali to je takav proces. Imamo ideju za Istru 1961 koja teži igri, posjedu, kratkim pasevima, teže traženju prostora u među linijama. Moramo biti spremi na sve to i pripremiti sebe na najbolji mogući način. Neki igrači su još uvijek zakočeni, u nekom strahu, pa mislim da ćemo s vremenom biti još bolji kao momčadi, ali i oni kao pojedinci", dodaje Zekić.

Spreman za debi na Opus Areni

Za Zorana Zekića će utakmica protiv Istre 1961 biti posebno emotivna i zbog činjenice da će biti prva domaća nakon povratka u Osijek, ali i prva na Opus Areni.

"Što se mene tiče ja sam miran i emotivno pripremljen. Najvažnije mi je da fokus bude na igračima, da oni emotivno, energetski i taktički budu na pravoj razini. Nisam još vodio utakmicu na Opus Areni, ali sam ih gledao u prijenosu, moramo početi koristiti ovaj stadion, akustiku i energiju da nam to bude prednost, a ne teret", dodao je Zekić i naglasio kako se dugo pripremao za povratak u svoj klub.

Istra je kvalitetna

Osvrnuo se naš trener i na suparnika u čijim redovima igraju i neki igrači koji su ostavili popriličan trag igrajući za Osijek poput Ante Majstorovića i Ante Ercega.

"Nemam informaciju dal' Erceg dolazi niti sam to provjeravao. Sigurno da je riječ o igraču koji je pokazao, posebno u utakmicama s Osijekom, koliko je opasan i koliko je motiviran. Analizirat ćemo Istru 1961, predstaviti igračima na koji način bismo sutra trebali igrati protiv njih, znamo njihove kvalitete. Nadam se da ćemo pronaći kanale preko kojih ćemo ih ugroziti. Imaju kvalitetu u igračima poput Ante Majstorovića, koji je u ovom gradu ostavio trag kako ljudski tako i igrački, puno je detalja za razmišljati, ali moram najprije svoju momčad pripremiti na njih", zaključio je Zekić.

Upitan je Zekić i za stanje Kristijana Lovrića za kojeg je izrazio nadu kako će uskoro biti onaj pravi kakvog smo ga gledali u Gorici.


Izdvojeno

Reci što misliš!