Sport / Nogomet

Smatra se nevinim

Novi skandal na nogometnom terenu: Hrvatski napadač optužen zbog rasizma nad igračem iz Belišća

Novi skandal na nogometnom terenu: Hrvatski napadač optužen zbog rasizma nad igračem iz Belišća
Srećko Niketić/PIXSELL

Prema službenom zapisniku utakmice, tijekom SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Belišća, Medić je uputio provokativnu izjavu Almeidi koja se odnosila na boju njegove kože

Nogometaš Frane Medić iz hrvatskog trećeligaša Jadrana, smještenog u Luci Ploče, suočava se s deset utakmica suspenzije zbog optužbi za rasistički ispad usmjeren prema igraču protivničke momčadi iz Belišća, piše Index.

Prema službenom zapisniku utakmice, tijekom SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Belišća, Medić je uputio provokativnu izjavu Almeidi koja se odnosila na boju njegove kože. Međutim, Medić tvrdi da to nije istina i da glavni sudac nije bio u mogućnosti čuti njegove riječi jasno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trebalo bi napomenuti da je Almeida prethodno počinio prekršaj nad Medićem, što je rezultiralo njegovim isključenjem iz igre putem crvenog kartona. Medićevi suigrači tvrde da nisu svjedočili takvom ispadu te sugeriraju da je sudac mogao biti pod utjecajem nogometaša iz Belišća kada je zabilježio spornu riječ u zapisniku.

Medić je iznio svoju stranu priče pred disciplinskim sucem izražavajući svoju nevinost.

"Moja reakcija bila je normalna, a u potpunosti odbacujem tvrdnje suca u vezi s psovkom navedenom u zapisniku. Najviše me boli što mi se pripisuju takve teške laži i kvalifikacije. Dosad sam imao priliku surađivati s mnogim stranim suigračima koji potječu iz različitih dijelova svijeta, s kojima sam provodio vrijeme izvan terena i igrao na terenu'', rekao je.

''Moja reakcija nakon što sam fizički napadnut i srušen na travnjak bila je refleksna i svodi se na riječi 'što hoćeš, kretenu' i ništa više od toga. Pozivam sve da pregledaju snimku s najbliže kamere kako bi se utvrdile bitne činjenice. Nastavit ću se boriti za istinu i spreman sam na sučeljavanje, kao i na detektor laži, jer istina mora izaći na vidjelo i neću odustati od nje", zaključio je Medić.


Izdvojeno

Reci što misliš!