Sport / Nogomet

KRONIČAR TRABZONSPORA

Teške optužbe Turaka za Bjelicu: "Uhljebio je sina i poslao privatni avion po suprugu"

Teške optužbe Turaka za Bjelicu:
Davor Javorović/PIXSELL

"Bjelica je izniman govornik i svojom spikom zavede sugovornika. I tako je, samo pričajući puno i ne radeći ništa, ali uvjeravajući sve oko sebe da je učinio sve, uspio ostati u klubu pola godine. Za tako kratko vrijeme primio je više od 2.3 milijuna eura samo na ime plaće. U to nije uračunata otpremnina"

Bivši trener Osijeka  Nenad Bjelica prošlog vikenda dobio je otkaz i u turskom nogometnom prvoligašu Trabzonsporu, objavili su tamošnji mediji. Bio je to "sporazumni raskid ugovora", a dogodio se dan nakon što je Trabzonspor upisao četvrti prvenstveni poraz ove sezone.

Posebnu je pažnju Bjelici dao kroničar Trazbonspora Gokturk Kagan, koji je napisao jako opširan tekst o bivšem treneru Osijeka i Dinama. Turski novinar je teško optužio Bjelicu za podcjenjivanje turske lige i Trabzona, u tekstu se navodi i kako je svog sina u stručnom stožeru uhljebio, jer ranije nije imao trenerskog iskustva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kagan tvrdi da je Bjelica poslao u Zagreb privatni avion po Brunu Petkovića, a da je iz njega u Trabzonu izašla samo njegova žena Senka, pišu i nastavljaju: "Hrvatski trener je zahtijevao da nijedan igrač ne smije imati veću plaću od njega te je zato tražio da se raskine ugovor s Marcom Bartrom. Istovremeno je salijetao desetke igrača širom Europe obećavajući im da ih u Trabzonu čeka ugovor života. Navukao je 15 igrača, ali tako da je izveo transfer-fijasko i ostavio klub u teškoj situaciji."

Bjelica je slovio za jednog od najvećih hrvatskih trenera-motivatora, a kroničar Trabzona tvrdi suprotno: "Što se tiče komunikacije, Bjelica nikako nije pričao s turskim igračima. Ni osobno ni preko prevoditelja. Očito je bilo da ih ne podnosi. Sve to očitovalo se na igrama i rezultatima te gubitku momčadskog duha", pišu i nastavljaju epilog priče:

"Uprava je brzo postala nezadovoljna svim navedenim, ali najviše lošim igrama i taktikom pod Bjelicom. Zbog toga su imali par razgovora s njim, ali on je na sve primjedbe odgovarao traženjem još novih igrača, i to nakon što ih je dobio 15. Svu energiju i vrijeme trošio je na transfere umjesto da poboljša očajnu igru i rezultate. Podsjećamo, Trabzon je pod Bjelicom igrao više ragbi nego nogomet, ali trener ima dobar PR", pišu i zaključuju:

"Bjelica je izniman govornik i svojom spikom zavede sugovornika. I tako je, samo pričajući puno i ne radeći ništa, ali uvjeravajući sve oko sebe da je učinio sve, uspio ostati u klubu pola godine. Za tako kratko vrijeme primio je više od 2.3 milijuna eura samo na ime plaće. U to nije uračunata otpremnina. Kakav je Bjelica svjedoči i to što je otišao bez pozdrava s igračima. Pričao sam s više turskih i stranih nogometaša Trabzona i svima je drago što je dobio otkaz. Stav svlačionice najbolje je sažeo Dorukhan Tokoz, koji je odmah nakon što je trener otpušten na društvenim mrežama objavio samo: 'Ima Boga."

nenad bjelica
Komentirao odlazak Bjelica dao prvi intervju nakon odlaska: "S NK Osijekom sam na arbitražnom sudu"

 


Izdvojeno

Reci što misliš!